Yeşil İnşaat'ın projesinde işçi eylemi: İnşaatı tamamen yakacağız!

Yeşil İnşaat'ın projesinde işçi eylemi: İnşaatı tamamen yakacağız!
Yeşil İnşaat'ın Esenyurt'taki İnnovia 4 projesinde çalışan inşaat işçileri, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattılar. Malzemeleri ateşe veren işçiler, sorunun çözülmemesi durumunda inşaatı tamamen yakacaklarını söylüyorlar.
Yeşil İnşaat'ın Esenyurt'taki 4. projesinde işçiler eylem başlattı. İnnovia 4'te paralarını alamadıklarını iddia eden inşaat işçileri, inşaat atıklarını ateşe verdi.
Sorunun çözülmemesi durumunda inşaatı tamamen yakacaklarını ifade eden işçiler, adına konuşan Ali kalfa, "Biz taşerondan paramızı alamıyoruz. Merkeze gittiğimizde ödemenin yapıldığı söyleniyor. Muhatap bulamıyoruz. Aylardır çalıştığımız halde emeğimizin karşılığını hiçbir şekilde alamadık. Çareyi eylem yapmakta bulduk" diye konuştu.
CHP İLÇE BAŞKANI GÖKMEN OLAY YERİNDE
İşçilerin ulaştığı CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, inşaat alanına gitti. Esenyurt'ta her gün yaşanan cinnet olaylarından AKP hükümetini sorumlu tutan Gökmen, "AKP iktidarının ileri sürdüğü gibi her şey güllük gülistanlık değil. Bugün burada eylem yapan emekçi kardeşlerimizin sorunu, AKP iktidarının taşeron sisteminin sonucudur. Ülkede üstü örtülü bir ekonomik kriz var ve her geçen gün büyüyor" dedi.
OHAL ile grev hakkının yasaklandığını da hatırlatan CHP'li Başkan Gökmen, "Esenyurt'ta her gün yeni bir eyleme, bir cinnete tanık oluyoruz. İşçinin, emekçinin hakkının gasp edilmesinin önünü açan OHAL uygulaması yüzünden grev yasak, iş bırakma yasak, ses ve soluk çıkarmak yasak. AKP'nin uygulamalarını eleştirmenin bile suç olduğu günümüzde insanlar tepkilerini ancak bu yöntemlerle ortaya koyabiliyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.