CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, mahallere kazandırılacak kapalı pazar alanları ve yeni kültür merkezlerinin yanı sıra Gürpınar ve Yakuplu mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projelerinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Gürpınar Siteler Bölgesi ve Yakuplu’da hayata geçirecekleri kentsel ödnüşüm projelerinin iki mahallenin dönüşümü için de önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Çalık, “Bu kentin neye ihtiyacı olduğunu, nelere sahip olduğunu ve daha önce kaçan fırsatlarını iyi biliyoruz. Kentsel dönüşüm açık alanları, yeşil alanları, otopark problemlerini ve binaların güçlendirilmesini kapsar. Gürpınar Siteler Bölgesi'nde iki sitenin kentsel dönüşümünü yaptık. Gürpınar halkı biliyor. İçerisinde uyuşturucu bağımlısı evlatlarımızın olduğu Okutan İş Merkezi’nde gururla sunduğumuz bir dönüşüm gerçekleştirdik ve orayı Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüştürdük. Şu an her saat yaşayan bir merkez haline geldi” dedi.
İnsan odaklı dönüşüm
Çalık, Kentsel Dönüşüm Projeleri’ni yapılmış diğer parsel bazlı kentsel dönüşüm örneklerinin aksine, insan odaklı doğru bir planlamayla, kaliteli konut ihtiyacına cevap vererek yapacaklarını kaydetti. Bu sayede sosyal yaşamın güçleneceğinin, otopark sorunun ortadan kalkacağının, yerinde kentsel dönüşümünün mümkün olduğunu da ortaya koyacaklarını vurguladı. Beylikdüzü Belediyesi’nin, Gürpınar Siteler Bölgesinde kentsel dönüşüm için yürütmüş olduğu imar planı değişikliği çalışmalarıyla ilgili İBB tarafından 2 yıla yakın herhangi bir karar alınmadığını belirten Çalık, "İBB Başkanlığı tarafından sürecin çözümsüz bir şekilde bırakılmasından ötürü Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvencesinin, sağlıklı ve nitelikli bir kentsel çevrede yaşam haklarının sağlanması amacıyla yasal çerçeve içerisinde gerekli tüm sorumlulukları alarak plan değişikliklerini 21 Haziran 2018 itibariyle yürürlüğe koydu" diye konuştu.
4 mahalleye pazar alanı
Beylikdüzü’nde mahallelere yapılacak fonksiyonel pazar alanları kazandırılacağına da dikkat çeken Çalık, "Barış, Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci mahallerimizde yaklaşık 3 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşan erişilebilir, fonksiyonel pazar alanları planladık. Bu alanlar pazar etkinliği dışında, spor alanları ve otopark olarak kullanılabilecek. Her mevsim kullanım amacıyla tasarlandı. Bunun yanı sıra kentsel gelişimin yanı sıra ekonomik ve sosyokültürel yaşamı zenginleştirecek Cumhuriyet Mahallesi semt çarşısı ile 7’den 77’ye herkes için zengin açık ve kapalı sosyal alanlarla hizmet sunacak bir yapı hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
Yeni kültür merkezleri
Beylikdüzü’nün her geçen gün kültürel yaşamın zenginleştiği bir değer olarak; daha mutlu, daha özgür ve daha yaratıcı bir ilçe olmaya devam edeceğini ifade eden Çalık, "Yeni dönemde ilçemize kazandırılan kültür merkezlerine yenilerini ekleyeceğiz. Yakuplu Kültür Merkezi Projesi ile kültür merkezi kazandırma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu merkez içinde kütüphane, konferans ve tiyatro salonu, sergi alanları, derslikler, iş atölyeleri gibi fonksiyonlar olacak. Eğitim ve eğlence gibi etkinlikler için kurulmuş bu yapılarla kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve öğretilmesini hedefledik. Beylikdüzü için yeni bir buluşma noktası olacak olan merkezimiz, her yaştan yurttaşımızın kullanımına açılacak” dedi.