'Bomba' mağdurları sanıklara tükürdü

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin ölümü, 154 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin 8'i tutuklu 9 sanığın yargılandığı davaya katılan mağdur yakınları, sanıklara tükürdükleri ve eşya fırlattıkları için duruşma salonundan

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 8 tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Önceki celsede müdahillik talepleri kabul edilen 13 kişinin de katıldığı duruşmada, 12 kişi daha davaya müdahil olarak katılmayı talep etti.

Sanık avukatlarından Ercan Kanar, kesin hüküm verilene kadar yargılanan sanıkların masum olduğunu ifade ederek, olayın vahameti nedeniyle kamuoyunun infial halinde, mağdurların da acılar içinde olduğunu belirtti.

Duruşmada ifadesi alınan şikayetçi Buse Hazırlı, olay gününde annesi, babası, yengesi ve kendisinin yaralandığını ve hastanede tedavi gördüklerini ifade etti. Hazırlı, halen tedavisinin devam ettiğini ve 15 kez ameliyat olduğunu belirterek, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istediğini bildirdi.

Bu sırada Hazırlı, sanıklara dönerek tükürdü. Bunun üzerine mahkeme heyeti, şikayetçi Buse Hazırlı'nın salondan çıkartılmasını istedi. Salonda bulunan diğer müştekiler de yüksek sesle tepki göstererek sanıklara pet şişe, kalem ve çanta gibi eşya fırlattı.

Bunun üzerine jandarma, sanıkları salondan çıkartırken müştekiler de sanıkların peşinden koşarak saldırmaya çalıştı. Araya giren polis, müştekileri de salondan çıkarttı. Duruşma salonunda çıkan olaylar esnasında sanıklardan Nusret Temiş'in yüzüne atılan bir cisimden dolayı yaralandığı görüldü.

Geçen celseler ve bu celsede mağdurlar ile sanıklar arasında düzeni bozan olayların meydana geldiği ve bu nedenle duruşmanın yapılamaz hale geldiğini dikkate alan mahkeme heyeti, bu tür olayların önüne geçilmesi için İstanbul Cumhuriyet Savcılığına yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıklar Hüseyin Türeli, Nüsret Tebiş, Şeraffetin Kara, Aydın Ağlar, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cihan Aydın ve Abdurrahman Oral'ın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Bu arada, tutuklu sanıkların adliyenin hakim ve savcıların giriş çıkış yaptığı protokol kapısından çıkarılacağını öğrenen mağdur ve patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, olayda ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu ''27 Temmuz Güngören Şehitleri'' yazılı pankartı açtı.

Mağdurlar, Güngören'deki patlama olayının basında yeteri kadar yer almadığını öne sürerek, gazetecilere de tepki gösterdi.


Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Hüseyin Türeli ve Nusret Tebiş'in, ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya kalkışmak'' ve 17 kere uygulanmak üzere ''Kasten adam öldürmek'' suçlarından 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet, ''Terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olmak'', ''Bomba patlatmak'', 90 kez uygulanmak suretiyle ''Kasten adam öldürmeye teşebbüs'', 95 kez uygulanmak üzere ''Bomba patlaması sonucu ev, iş yeri ve araçlara zarar vermek'' suçlarından da 1962 ile 4 bin 455'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

İddianamede, diğer sanıklar Ziya Kiraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar ve Mehmet Salih Yanak'ın da ''Yasa dışı örgüte üye olmak'', ''Sahte kimlik kullanmak'' ve ''Bomba imal etmek'' suçlarından 7,5 ile 45'er yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, ''Etkin pişmanlık''tan yararlanmak isteyen tutuksuz sanık Şaban Güneş'in de benzer suçlardan 6 ile 11,5 yıl arasında hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çatalca Haberleri