“CAMİİ CEMAATİNİ UYARDI”

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü personeli, İstanbul genelinde cami cemaatini hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı uyardı bu olaylara karşı alabilecekleri önlemleri anlatan polisler ayrıca cemaate el broşürü dağıtt

“SUÇ MEYDANA GELMEDEN ÖNCE UYARDILAR”



Toplum Destekli Polisler; suça karşı halkın bilgilendirilmesini sağlayan, suç oluşmadan önce suçu oluşturan nedenleri araştırarak önlemeye yönelik çalışmalar yapan, suçla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak çalışmalar yürüten bir emniyet birimi olarak vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı uyarmaya devam ediyor.

İstanbul Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü İstanbul genelinde hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı camii cemaatine yönelik bilgilendirme yaparak el broşürü dağıttı. Camii cemaatine; evden hırsızlık,  telefon ve kontör dolandırıcılığı gibi konularda hayati bilgiler veren Toplum Destekli Polisler bu tür olaylara karşı vatandaşların almaları gereken önlemleri detaylı şekilde sıraladılar.



 
“KAPI ZİLİNİZİ ÇALANA HEMEN KAPIYI AÇMAYIN”



Evden hırsızlık olaylarında, şüphelilerin apartman hayatının toplumsal ilişkilere getirmiş olduğu yabancılaştırmadan faydalandıklarına dikkat çeken polisler:  

 “Apartman sakinleri hatta kapı komşuları birbirini tam tanımıyor, bu nedenle şüpheli şahıslar apartman sakiniymiş gibi binaların içerisinde rahatlıkla dolaşabiliyor. Hırsızlar kapıları kurcaladıklarında apartman sakinlerinden biriyle karşılaştıklarında soğukkanlılıkla herhangi bir isim vererek örneğin 'Ahmet beyin evi burası mıydı?' apartman sakinlerinin birbirlerini tanımama durumunu kullanarak şüpheleri üzerinde atabiliyorlar. Bina ana giriş kapılarının tamamen açık bırakıldığında ise dilencilik, pazarlamacılık gibi bahanelerle herhangi bir zili çalan şahıslara kapıların hemen açılması da hırsızlık olaylarını artırıyor” şeklinde açıklamalarda bulundular.

“KAMU GÖREVLİLERİ TELEFONLA PARA İSTEMEZ”



İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) ekipleri, cami içerisinde bulunan cemaati kontör dolandırıcılığına karşı bilgilendirerek, kamu görevlilerinin telefonda para talebinde bulunmadıklarını özellikle belirttiler.

Halk arasında kontör ve para dolandırıcılığı olarak bilinen iletişim araçlarını kullanarak korkutma ve ikna yoluyla ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarına karşı vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini belirten polisler:



“Dolandırıcılar vatandaşları cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, terör örgütleri ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep ediyorlar. Veya farklı firmalar promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüllerin kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunuyorlar. Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyin. Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda hemen 155'i arayın” şeklinde uyarıda bulundular.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çatalca Haberleri