45 santim yasağı 75 oldu

Müdürün öğrencilere cemaat diye seslendiği, kızların erkeklere 75 santimden fazla yaklaşmasını yasakladığı öne sürüldü.

Eğitim-Sen Çivril Şube Başkanı Cengiz Topel Kaplan’ın, Çivril Lisesi Müdürü A.A’nın öğrencilerine “cemaat” diye seslendiğini ve Fethullah Gülen’in kitaplarını dağıttığını söyledi. Kaplan, okulda erkek öğrencilerin kız öğrencilere 75 santimden fazla yaklaşmasının yasak olduğunu da öne sürdü. A.A ise konuya ilişkin soruları, “Devlet memuruyum bu konuda açıklama ve yorum yapamam” diye yanıtladı.

Kaplan, A.A’nın, Çivril İmam Hatip Lisesi’nden müdür olarak atanmasından sonra Çivril Lisesi’nde ilginç gelişmelerin yaşandığını ileri sürdü. Müdürün başarılı olanlara Fethullah Gülen’in değerlendirmesinin bulunduğu “Duru Türkçe” kitabını, kendi imzasını atarak verdiği savlandı. Kaplan, A.A’nın kız öğrencilerle erkekleri 75 santimden fazla yaklaştırmadığını da öne sürerek “ Müdür A.A’nın konuşmalarının sonunda öğrencilere ‘amin’ dedirttiğini öğrendik. Müdür A.A okulda din görevlisi gibi davranıyor. Ayrıca, okul aile birliği, ‘katkı payı’ adı altında bağış topluyor. Katkı payı vermeyen öğrenciye de psikolojik baskı uygulanıyor. Çivril Lisesi’ndeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz” dedi. Okul müdürü A.A. ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Olayın benzeri Mersin’deki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde yaşanmıştı. Veliler, müdür İbrahim Tol’un, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden daha fazla yaklaşmamalarını istediğini söylemiş, okul önünde toplanarak uygulamayı protesto etmişti. Öğrenciler yemekhanelerinin bile ayrıldığını, yurt binasına erkeklerin sağ, kızların sol taraftan alındığını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri