Ada’ya üniversite çıkarması

ODTÜ’nün ardından İTÜ de açacağı kampusla Kıbrıs’ta eğitime hazırlanıyor

ODTÜ, KKTCyi kazanan T.C. uyruklu her öğrenciye burs verilecek. Öğrenciler, bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı ve beş yıl lisans eğitimi süresince, başarı durumuna bakılmaksızın, yüzde 25, yüzde 50 ya da yüzde 100 burs olanaklarından yararlanacak. Türkiyeden gidecek öğrenciler için 2011-2012 öğretim yılında en yüksek ücret 9.600 TL olacak. Halen 1500 öğrencisi bulunan üniversitede 2014 yılı için hedef, 3500 öğrenciye ulaşmak. Eylül 2005ten bu yana Güzelyurtta eğitim veren ODTÜ KKTCnin Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, yeni akademik yıla hazırlanan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu ile ilgili bilgi vermek amacıyla bir grup gazeteciyle bir araya geldi.

12 öğrenciye bir hoca

Kampusta 12 öğrenciye bir öğretim üyesi düştüğünü belirten Prof. Dr. Turgut Tümer, Öğrenci, öğretim elemanı ve idari personelin aynı yaşam alanını paylaştıkları ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda öğretim elemanı başına düşen öğrenci azlığı ve küçük sınıflarda eğitim olanağı, iletişimi daha da güçlendirmekte ve sınıf dışı öğrenmeye katkı sağlamaktadır dedi. Ankaradaki ODTÜ ile aynı anlayış ve aynı değerlendirme standartları ile eğitim verildiğini vurgulayan Rektör Tümer, akademik ve yönetsel açıdan ODTÜye bağlı olduklarını, müfredat belirleme, öğretim üyesi atama ve yükseltmelerde aynı süreç ve ölçütlerin geçerli olduğunu söyledi.

İTÜ-KKTC açılıyor

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri, 2011-2012 öğretim yılında, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğine öğrenci alacak. Her bölüme 30 öğrenci olmak üzere toplam 90 öğrenci kabul edilecek.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yanalak, “İTÜ-KKTCnin temel amacı, KKTCde yükseköğrenim kalite kapasitesini ve öğrenci sayısını artırmaktır. Ayrıca turizmin yanı sıra eğitim adası olma hedefindeki KKTC politikalarına katkı sağlamak ve İTÜ kalitesini adaya ve Akdenize taşımak temel ilkedir dedi.

İTÜ-KKTCde eğitim, Gazimağusa Kampusunda başlayacak. Yeni Erenköy de ikinci bir kampus olacak. Eğitim dili İngilizce olacak ve seviyesi yeterli olmayan öğrenciler bir yıl hazırlık eğitimine alınacak.

Hazırlık Okulu ücreti 8 bin TL, bölümlerin yıllık ücretleri ise 10 bin 500 TL olarak belirlendi. Öğrencilerin yüzde 10u tam burslu, yüzde 30u yüzde 50 burslu olacak. Ayrıca KKTC vatandaşlarına yüzde 10 ücret indirimi uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri