Akademi Koleji 2. Bilim olimpiyatlarına hazırlanıyor…

Özel Büyükçekmece Akademi Okulları 2. Bilim Olimpiyatları sınavını 17 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirecek. Sınava İlkokul 4 ve Ortaokul 5 sınıf öğrencileri katılacak ve dereceye giren öğrenciler hem hediyelerini alacaklar, hem de burs kazanacaklar.

Akademi Koleji Bilim Olimpiyatları sınavında; Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda bilime olan ilgiyi artırmak, öğrencinin kendi yorum yeteneğini görmesini sağlamak, toplum hizmetleri çerçevesinde öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek,  gönüllü çalışma bilincine sahip olmasını sağlamak, okulunu temsil etme bilincini kazandırmayı amaçlamaktadır.
Her sınıf seviyesinde ayrı soru hazırlanacak
Büyükçekmece, Beylikdüzü, Silivri, Çatalca, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçeleri MEB resmi ve özel ilkokullarının 4. Sınıfları ve MEB resmi ve özel ortaokulların 5. sınıflarında okuyan öğrencilerin kapsadığı 2. Bilim Olimpiyatları sınavında                                                                                                                     her sınıf seviyesinde ayrı soru hazırlanacak ve ayrı ayrı değerlendirilecek. Öğrenciler, başvurularını tamamladıktan sonra okullarından alacakları resimli öğrenci belgesi ile veya e-okuldan öğrenci belgesini alıp okuluna da onaylatarak bireysel olarak bu sınava katılabilir.
Sınav 17 Mart 2013’te
Okullar da kendi belirledikleri her sınıf seviyesinden 10 (on) öğrenci ile bilim olimpiyatlarına katılabileceklerdir. Bunun için 16 Mart 2013 tarihine kadar öğrenci isimlerini 0 212 882 73 13 nolu telefon ile ya da 0212 882 73 07 nolu  faxa  yollayarak başvurularını yapabilecek ve sınav BÜYÜKÇEKMECE AKADEMİ KOLEJİ’nde,17 Mart 2013 Pazar günü saat 10.00’ da gerçekleşecektir.
Her soru, 4 seçenekli ve test şeklinde olacak.
Yarışmada; matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve Türkçe derslerinden soru sorulacaktır. Sınav, okumakta oldukları sınıftaki öğretim programına göre gelinen yere ve önceki sınıflara ait olmak üzere toplam 40 sorudan oluşacaktır. Bu sorular; 13 Türkçe, 9 matematik, 9 fen ve teknoloji, 9 sosyal bilgiler dersleri içerecektir. Sorular, konu bilgisiyle birlikte yetenek de gerektirmektedir. Her soru, 4 seçenekli ve test şeklinde olacak ve yarışma soruları, aynı puan değerlerinde olup puanlama yapılırken doğru cevapların sayısından yanlış cevapların üçte biri düşülecektir. ¬¬ Sınav sonunda soru kitapçığı, öğrencilere verilecektir. Cevap anahtarları, yarışma sonrası web sitesinde hazır bulunacaktır. Sınav süresi toplam 75 dakikadır.
Ödül töreni 22 Mart 2013’te
Sınav sonrasında sıralama,  her sınıf seviyesinde, bireysel olarak yapılacak ve yarışma sonuçları 18 Mart 2013 Pazartesi günü www.akademikolej.com  adresinden öğrenilebilecektir . 22 Mart 2013 Cuma günü  saat 17.00' de BÜYÜKÇEKMECE AKADEMİ KOLEJİ Afife Jale Salonu’nda gerçekleşecek ödül töreninde ; İlk 3 dereceye giren 4.sınıf öğrencileri için ayrı, 5.sınıf öğrencileri için ayrı olmak üzere 1.lere Tablet Bilgisayar, 2.lere Dijital Fotoğraf Makinesi, 3.lere MP4 Çalar verilecek 1., 2., 3. Derecelere % 100 burs,4., 5., 6. lara % 50 burs 7., 8., 9. Ve 10.ya %25 burs verilecektir.,


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri