Akademi Kolejinden Barış Ormanı

Akademi Özel Okulları öğrencilerinin Barış Ormanı’nda gerçekleştirmiş olduğu ağaç dikim şöleninde, öğrenciler hocalarıyla birlikte yüzlerce fidanı toprak ile buluşturdu.
Akademi Koleji Barış Ormanı ağaç dikme şölenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, çocukların küçük yaşta ormanların ve yeşilin kıymetini büyüdüklerinde bilmeleri adına oluşturulan Akademi Özel Okulları Barış Ormanında, ağaç dikmenin çok önemli olduğunu dile getirerek, “İnanıyorum ki, doğa bilinci ile yetişen çocuklarımız kendi isimlerinin asılı olduğu bu ağaçların bakımları için ellerinden geleni yapacaklar, Ülkemizin daha da yeşil olması konusunda da üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerdir” dedi.
 
Yüzlerce fıstık çam ağacının dikildiği ağaçlandırma şöleninde öğrencilerin bu duyarlı davranışlarından dolayı takdir ettiğini belirten Üner; “ Büyükçekmece’de sokak cadde gibi yeşil alanlara yüz binlerce ağaç dikildi ve dikilmeye davam ediliyor. Dolayısıyla yeşil çevre, çevreyi koruma, geri dönüşüm yirmi birinci yüz yılda dünya vatandaşının asli görevi olmak zorundadır, aksi takdirde ömrümüz kısalır. Maalesef ki doğanın dengesi bozuluyor. Bu dengeyi korumak adına daha çok ağaç dikerek, yaşadığımız alanları daha iyi yaşanabilen, nefes alınabilen bir hale getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri