Akgün’den Akalan’a okul müjdesi

Çatalca’nın Akalan Köyü’ne yapılacak olan okul için kolları sıvayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “10 derslikli modern bir okulu Akalan’a kazandıracağız” dedi.

Bugüne kadar devlet kasasından tek kuruş para çıkmadan 25 okul yaptırıp Türk milli eğitimine kazandıran ve bu özelliği ile de “Okulcu Başkan” olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Akalan Köyü’nün okul ihtiyacına kayıtsız kalmadı.


 “Hassasiyetim iki kar arttı”

 Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ve Akalan Muhtarı Halil Akgeyik ile birlikte, yıkılarak yeniden yapılması planlanan Akalan İlkokulu’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kaymakam Taşdan’dan okulun en kısa sürede yıktırılmasını istedi. Mevcut okulunun yıkılmasının ardından 10 derslikli modern bir okul yapılacağını açıklayan Başkan Akgün; “Akalan Köyü benim için çok özeldir. Uzun yıllardır Akalan halkıyla aramızda çok özel bir bağ oluştu. Ben hepsini ailem, kendimi de bu köyün bir parçası olarak görüyorum. Söz konusu olan okul olunca hassasiyetim iki kat arttı. Bu açıdan Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara ile birlikte bu okulu Akalan’a yakışır şekilde tamamlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na kazandıracağız” ifadesini kullandı. 

 

Aşama aşama yıkılacak

1948 yılından bu yana hizmet veren Akalan İlköğretim Okulu artık köyün ihtiyacını karşılayamaz durumda. Mevcut okul öğrencilerin eğitimini kesintiye uğratmamak için aşama aşama yıkılarak, yerine 10 derslikli modern bir okul yapılacak. Sadece okul binası değil okul içinde yer alması gereken bütün araç gereçlerde günümüz koşullarına ve teknolojine uygun olarak yenilenecek. Okula ayrıca okul öncesi eğitim sınıfı ve bir de öğretmenler odası yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri