Altın çocuklar sertifikalarını aldı

AVZEP ile üstün potansiyelleri ortaya konulan öğrencilere muhteşem bir törenle sertifikaları verildi. Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü, “AVZEP ile bu potansiyelin değerlendirilmesi ve bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olacak bir nitelikte ortaya konulması bö

AVZEP (Avcılar Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi), Avcılar İlçesindeki ilkokullarımızdan toplam 16 bin 839 öğrencimizin çok özel yöntemlerle taranarak 96 öğrencimizin tesbit edildiği ve özel bir eğitime tabi tutulması projesiydi.

 “Altın Çocuklar” olarak tabir edebileceğimiz taramalarla belirlenen çocuklarımıza 256 saat olmak üzere, 4 laboratuarda Cumartesi kursu niteliğinde , Düşünme Becerileri   - Drama - Uzay Bilimleri ve Astronomi- Üretkenlik- İngilizce- Satranç- Görsel Algı Zenginleştirilmiş Matematik- Müzik  dersleri verilerek, üstün potansiyellerinin ortaya çıkarılması amaçlanan proje sona erdi.

Üstün potansiyelli öğrencilerin Avcılar Fatih Koleji’nde gerçekleştirilen sertifika programı ise muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Akyıldız, Kıbrıs Gazileri Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şube Başkanı ve üyeleri, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu programda Altın Çocuklara hak ettikleri değeri ifade eden sertifikaları dağıtıldı.

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, programda yaptığı konuşmada, bu projenin Avcılar ve Türkiye için bir ilk niteliğini taşıdığını belirterek, “Farklı okullarımızdaki binlerce öğrencimizin taranarak üstün potansiyelli Altın Çocuklarımızın tesbit edilerek, özel bir eğitime tabi tutulduğu projemiz eğitim sistemimiz adına önemli bir gelişmeyi ortaya koymuştur. Bu çocuklarımızın eğitimleri ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması yönündeki önemli bir aşamayı birlikte aşmış bulunuyoruz. Bundan sonra, öğrencilerimizle, velilerimizle ve eğitimcilerimizle çok daha önemli bir aşamayı atlayarak, eğitim sistemimizde farklı bir kategoriye geçiş yapmış olacağız. Bu çocuklar bizim itinayla işlememiz gereken pırlantalardır. Eğer onları, potansiyellerinin gerektirdiği nitelikte eğitim verebilirsek, işte o zaman geleceğe çok sağlam bir şekilde imza atmış olacağız” dedi.

Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü ise, Avcılar ilçesinin böylesine önemli bir projenin merkezi olmasının kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın özenle seçilerek, özel eğitimlere tabi tutulması ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması elbette çok önemli bir projedir. Eğitim sistemimizde bu potansiyeldeki öğrencilerimize yönelik özel bir çalışma yoktur. Bugünkü şartlarda olması da çok zor görünüyor. AVZEP ile bu potansiyelin değerlendirilmesi ve bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olacak bir nitelikte ortaya konulması bölgemiz adına olumlu bir gelişme olarak tarihe geçmiştir” diye konuştu.

Daha sonra projeye dahil olan öğrencilere AVZEP’e katılımları ve gösterdikleri yüksek performansı takdir eden nitelikte sertifikaları dağıtıldı.

Öğrenciler, bu projenin kendilerini ifade etme bağlamında çok önemli bir çıtayı sergilediğini belirterek, “Bu nitelikte yapılacak her türlü çalışma, bizim öğrenme algılarımızı daha nitelikli şekilde parlatacak, bizleri daha iyi anlama yönünde çok farklı bir tekniği ortaya koyacaktır” açıklamasını yaptılar.

AVZEP çerçevesinde öğrencilerimize uluslararası kabul edilirliği yüksek wisc-r, Torrance ve TKT testleri uygulandı. Dersler ise özel Avcılar fatij kolejinde, alanında uzman öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verildi. Yanısıra tüm velilere de ilçe çapında okullarda seminerler düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri