Avcılar Belediyesi’nden Evlilik Okulu

Avcılar Belediyesi, evlilik kararı almış çiftleri evlilik hayatına hazırlamak amacıyla ‘Evlilik Okulu’ isimli projesini başlattı.
Türkiye’de ilk Kadın ve Aile Müdürlüğünü kuran Avcılar Belediyesi bu kapsamda yaptığı örnek projelere bir yenisini daha ekledi. Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından ‘Evlilik Okulu’ projesi başlatıldı.

Evlilik Okulu eğitim programı, evlilik öncesi süreçte, çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerine yönelik, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri bir program olup, çiftlere birlikte kuracakları hayatı sağlam temellere oturtma fırsatı vermektedir.

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde, psikologlar tarafından yürütülen bir program olan Evlilik Okulu, evlenmek üzere Avcılar Evlendirme Dairesi’ne başvuran ve eğitim için talepte bulunan herkesin yararlanabileceği ücretsiz bir hizmettir. Eğitim kapsamında evlilik, iletişim ve yaşam becerileri, aile hukuku, sağlık gibi temel konulara yer verilecektir.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; Avcılar Belediyesi’nin her zaman ilklerin belediyesi olduğunu belirterek; “Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki evlilik öncesi, birbirlerini tanıma, anlama, eğitimi alan çiftlerin evlilikleri, daha sağlıklı ve daha uzun soluklu olmaktadır. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz ‘Evlilik Okulu’ projesiyle, okulumuza başvuran çiftlere, evlilik eğitimi veriyoruz. Bu eğitim sayesinde projemize katılan çiftlere, kadın ve erkeğin eşit birey olduklarını, görev ve sorumlulukların karşılıklı olması gerektiğini anımsatıyoruz. Çiftler okulda, eş adayını daha iyi tanımayı ve kendisini daha doğru ifade etmeyi öğreniyor. Eşit ve özgür bireylerin topluma kazandırılması için bu tür projelerimiz devam edecek. Mutlu aile sağlıklı toplumun temellerini oluşturur” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri