Başarılı okula vakıf desteği

Beylikdüzü’nün tek fen lisesi olan ve bu sene ilk mezunlarını vererek 2012 LYS’de Türkçe-Matematik ve Türkçe-Sosyal dalında Türkiye Birincisi olan Yaşar Acar Fen Lisesi ile Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın başkanlığını yaptığı AREV V
Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, Marmara Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Aras Marmara Eğitim Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, belediye başkanlığı dönemindeki girişimleriyle Hayırsever İş Adamı Yaşar Acar tarafından yapılan Fen Lisesi’ne başkanlığı sonrasında da AREV Vakfı kanalıyla desteklerini sürdürmeye devam etti. Orakçı’nın eğitime desteği, beraberinde 2012 LYS’de Türkçe-Matematik ve Türkçe-Sosyal dallarında Türkiye Birinciliği getirdi. 

2007 YILINDA YOLA ÇIKTI
İş hayatı ve başkanlık dönemi boyunca eğitime olan sevdasıyla, eğitime olan desteğiyle sık sık gündeme gelen Vehbi Orakçı, 2007 yılında Beylikdüzü Barış Mahallesi’nde start verdiği, ‘Eğitim, Kültür ve Teknoloji Vadisi Projesi’ 150 bin metrekare alan üzerine kurulmakta. Kampüs bünyesinde; Fen Lisesi, Bilişim Lisesi, Meslek Lisesi, Spor Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Turizm Meslek Lisesi, İlköğretim Okulları, Engelliler Eğitim Merkezi ve Anaokulu olmak üzere toplam 15 okul, Öğrenci Yurtları, Öğretmen Lojmanları, Bilim Teknoloji Merkezi, Kültür Sanat Merkezi ve Olimpik Spor Tesisleri bulunmakta. Aynı zamanda İstanbul’un tek ilk ve orta öğretim kampüsü özelliğini taşıyor. 

BAŞARI MEYVESİNİ 2013’TE ALDI
Orakçı’nın belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği dev proje ‘Eğitim Vadisi’ içinde yer alan Yaşar Acar Fen Lisesi’nin, 2007 yılı Temmuz ayında, Milletvekili Lokman Ayva ve eğitim camiasından geniş katılımla temelleri atılmış ve çok kısa sürede bitirilip, 2008 yılında hizmete açılmıştı. ‘Okul kayıyor’ şeklinde asılsız haberlerle itibarsızlaştırılmaya çalışılan Yaşar Acar Fen Lisesi, Türkiye genelinde yakaladığı iki Türkiye Birinciliği İle başarısını gösterdi. Vehbi Orakçı, başkanlığı sonrasında AREV Vakfı olarak da desteklerini kesintisiz olarak sürdürürken,okul puan ortalaması itibariyle, Yaşar Acar Fen Lisesi ilk mezunlarıyla Türkiye Birinciliği’ni göğüsledi.

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK
Projesinden temeline kadar tüm aşamalarında her türlü desteği veren Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Yaşar Acar Fen Lisesi’nin, Robert Koleji, Fatih Koleji, İhlas Koleji, Kadıköy, Ankara ve İzmir Fen Liseleri gibi Türkiye genelinde 10 bin lisenin arasında 2012 LYS’de Türkçe-Matematik ve Türkçe-Sosyal dallarında Türkiye Birinciliği almasının haklı gururunu yaşıyor. Orakçı’nın kurduğu Aras Marmara Eğitim Vakfı ile Yaşar Acar Fen Lisesi, bundan sonra da yoğun iş birliği ve dayanışma içinde olma sözü verdiler. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri