Bilet almayana piyango çıkmaz

Işıklar gündemi değerlendirdi. Havalimanından, CHP Kurultayına, Genel seçimlerden Belediye hizmetlerine kadar bir çok konuya değinen Işıklar, genel seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağı sorusuna da "Bilet almayana büyük ikramiye çıkmaz. Ben ad
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün Silivri Belediye Başkanlığındaki makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıklar gündemi de değerlendirdi. Havalimanından, CHP Kurultayına, Genel seçimlerden Belediye hizmetlerine kadar bir çok konuya değinen Işıklar, genel seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağı sorusuna da "Bilet almayana büyük ikramiye çıkmaz. Ben aday değilim" diyerek yanıt verdi. Toplantı da Silivri Belediye Başkan Yardımcılarından Elif Bilici ve Yılmaz Kandemir de hazır bulundu.
"Borç affını bekliyoruz"
Belediyenin borç yapılandırmasına ilişkin de konuşan Işıklar, "Borçlarımızı, ciddi tasarruflarda bulunarak ödenebilir borçlar haline getirdik. Borç yapılandırmasını yaptık. Bu gelecek affı bekliyoruz ve olumlu bakıyoruz. Af çıkarsa Vergi Dairesine olan borçlarımızda %60 indirim olacak. Daha dikkatli ve kontrollü olacağız. Yılbaşından sonra bu af çıkarsa borç ödenebilir hale gelecek ve sıfırlarsak bundan sonra böyle bir borca girmeyeceğiz." dedi. 
"Sosyal bir anlayışla yönetiyoruz"
"Belediyeciliğin artık farklı bir formasyona girdiğini düşünüyoruz ve sosyal anlayışı geliştirmek adına önemli bir yol katettiğimizi düşünüyoruz. Kurumsallaştıkça insanlara bunu anlattığımda bunun varlığını işlediğini görmek çok güzel tepkiler almamıza neden oluyor. Engelliler merkezinde 1800, kültür evinde 3 bin kişiye, kariyer istihdam ofisinde 2800, Gıda bankasında 2900 kişiye ulaşmışız. Kültür evi binasına başladık bu sayının 15 bine çıkması hiç de hayal ürünü değil. Sahil bandını canlandıracak bi planlama yapıyoruz. Orayı çok daha cazip ve yaşanılır bir hale getireceğiz. Balık ve deniz kültürü deniz kıyısında yaşamamıza rağmen yeterli seviyede değil. Bunu ekonomik bir faydaya dönüştürmek için burayı çekim merkezi yapmak için çalışıyoruz."
"Teknoloji kenti olacağız"
"Oluşan hizmet sektörlerinde bilim, bilişim, tarım teknolojilerinin, yerleşim yoğunluğunun fazla olduğu, teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanan bir kent haline dönüştürmeye çalışıyoruz Silivri'yi. Bu anlayışla projelendirme çalışmalarımızda sürüyor ve tamamladıkça sizlerle paylaşacağız. Kaynaklarımız çok sınırlı. Kılı kırk yaran bir anlayışımız var. Hata yapmadan, israf etmeden doğru işler yaparak ilerlemeye gayret ediyoruz ve bunu başardıkça mutlu oluyoruz."
AK Parti'nin güçlü bir muhalefet olacağına inanıyorum
"CHP'de akademik bir kadro oluşturduk. Özel bir dönemden geçiyoruz. Yeni yüz yılın yeni perspektifine uyum sağlamak lazım. Eski yüz yılın eski mantığı ile gidemeyiz. Bu nedenle kadrolarda bunu yaratabilmemiz lazımdı. CHP'nin şuan bunu yaptığını görüyoruz. Bu ekibin önemli bir mutfak çalışması yaparak Türkiye'nin sorunlarına önemli çözümler yaratacağına inanıyorum. Ben buna inanıyorum. Türkiye'nin zenginliklerine, organizasyon yeteneğine göre olması gerektiği konusunda bu güne dek fırsatlar iyi kullanılamadı. CHP'nin daha akılcı bir yaklaşımla bu sorunları gidereceğine inanıyorum. Eskiden sağ üretimi sol paylaşımı simgelerdi. Şimdi artık öyle değil. Üretimi de paylaşımı da her anlayış düşünmek zorunda. İktidar ve muhalefet arasındaki farkın kapanması, iktidarında muhalefetinde güçlü olması iktidarında işine gelir. Biz önümüzdeki dönem AK Parti'nin güçlü bir muhalefet olacağını düşünüyoruz."
Bizim partimizde biyat kültürü yok
"Bizim partimizda biyat kültürü yok. Birini yükseltip ona biyat etmeyiz biz. Bunun anlamını iyi tahlil edersek verimini de alabiliriz. Bir şeye muhalif olmak düşmanlık etmek değildir. Geçenlerde Çevre Derneği bir itirazda bulundu açıklama yaptı. Ama kurultaya beraber gittik. Birbirimize kızıp küsmedik. Bunları başarabilmek önemli. Belediye kanadında böyle. Parti kanadında ise parti ve inançları için bizimle olsun olacak olan. Kişisellik taşımamalı. Genel başkanımızda bunu söyledi kimse Kemalci olmasın. Denizci de olmasın. Kişilerden çıkaralım dedi. Çok doğru söyledi. Meclis üyesi olan her arkadaşımızın düşüncesi değerli ve önemlidir. Beraber çıktık bu yola. Kimse kimseye biyat etmeyecek. Fikir jimnastiği yapılmayacak yer karar aşamasından sonrasıdır. Karar verilene kadar bütün meclis üyesi arkadaşlarımız her ortamda fikrini paylaşabilir. Bu çok doğal birşeydir ve disiplinsizlik değildir. Biz böyle bir sorun yaşamıyoruz."
"Tencere dibin kara, seninki benden kara"
"Bu ağaç katliamı meselesine gelince. Geçmişini de araştırdım. Burada daha önce bir proje düşünülmüştü. Orada 1950'lerde bir tesis vardı. Bakır Saray vardı. Sonra Beyaz Saray oldu. O kütle o arsanın 3/4'üne oturmuştu. Bu bina işletme olarak kullanılıyordu. Beyaz Saray yapılmıştı daha sonra. Sonra o binada yıkıldı çünkü çok sağlam değildi. Geçen dönem arkadaşlarımız yıktılar. Sonra o arsanın tamamına bir proje oluşturdular. Hatta seçim vaadi olarak anlatmışlardı. Cam piramit projesi. Arsanın tamamına bu projeyi yapacaklar seçimi kazansalardı. Şimdi o arkadaşlar beni bakanlığa şikayet etmiş. Peki seçimi kazansalardı ne yapacaklardı? Bizim gibi o ağaçları keseceklerdi. O ağaçlar kurumuştu. Biz araştırdık taşınması mümkün mü diye değil. Bunların kesilmesi gerekiyordu bu hizmet yapılırken bizde kestik. Kendileri kesmeden mi yapacaktı. Cam fanus içine botanik bahçe mi oluşturacaklardı. Şimdi bana kör diyen badem gözlü olsa bari. Mezarlık vardı şuan bulunduğumuz yerde. 200'e yakın çam ağacını kesip mezarlık üstüne belediye binası yaptılar. Ben olsam bakanlığa şikayet etmezdim. Tencere dibin kara seninki benden kara. Bu yaptıklarına magazinel bakıyorum. İki yüz tane ağaç kesiyorsun, üç tane ağaç kestim diye kıyamet koparacaksın. Bakanlık inceleme için gelecek, göstereceğiz bunları. O restoranlar belediyenin malı olacak. Belediye için kazanç kapısı olacak. Güzellik olacak. O bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek."
"Amacımız tarım alanlarını korumak, hazine arazilerini değerlendirmek"
"Şimdi Havalimanı olarak şöyle bir durum var. Bu bölgede bir havalimanı yapılması düşünülüyor. Fakat yeri belli değil. Gazitepe çevresinde bir yerde 13 bin dönüm arazi planlanıyor. Yolları kavşakları falan derken 20 milyon metrekare yer kapatacaksınız. Birinci derece tarım arazisi olan yeri. Bakırköy kadar bir alan yani. Birde bunların çoğu özel şahsa ait. Bunlara para ödeyip istimlak edeceksin birde. Şimdi bakalım. Kınalı kavşağı bağlantı yolu hazır. Tarım değeri sıfır olan ve hazineye ait devasa yerler var Kurfallı tarafında. Biz diyoruz ki hem kuzular sağ kalsın, hem kurtlar aç kalmasın. Yani tarım arazileri de zarar görmesin hazine arazileri de değerlensin. Bence bunu değerlendirmeleri gerekir."
"Delegeler huzur evinden çıkmış gibi"
"CHP bir otobüstür ve şoförü değişebilir. O otobüse istikamet verecek olan şoförüdür. Dün Deniz beydi bu otobüsün şoförü bugün Kemal bey. Yarın bir başkası geçecek direksiyona. Ama delegelerinde tabi değişmesi gerekir. 30 yıldır aynı delegelerle bu parti bir yere varamaz. Ben 26 yıl öncede delegeydim yine delegeyim. Beni yazmayın dememe rağmen sen belediye başkanısın delege yazacağız dediler. Esnaflaştık artık arkadaş. 1200 tane delegenin abartmıyorum neredeyse hepsi eski. Delegelerin oturduğu yere baktım huzur evi gibi. Bembeyaz kafaları pamuk tarlası gibi. E onlar değişmeden, genç yüzler gelmeden burada zihniyet anlayış değişir mi? İtiraz edenlerde onlar. Kurnazlıklar peşindeler. Artık daha büyük düşünen bir parti meclisine taze kana ihtiyaç var Kemal beyin de bunun önünü açacağını düşünüyoruz."
Ben aday değilim
"Milletvekilliği seçimleri için arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Kimi aday gösterirseler biz arkasındayız, destekliyoruz. Ama bilet almayana büyük ikramiye çıkmaz. Benimle ilgili sorularınıza bu söz en iyi cevaptır. Ben aday değilim. Bilet almadım. Şuan bildiğim biri bayan 3 aday adayımız var. Biz kim çıkarsa destekçisiyiz."
Çanta'ya kültür merkezi
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici de toplantıda söz alarak basın mensuplarını bilgilendirdi. Bilici, "Çanta'da şuan kullanılmayan Milli Eğitim'e ait bir bina var. Bunu almaya çalışıyoruz. Eğer alabilirsek o binayı, Değirmenköy, Gümüşyaka ve Çanta'ya hitap edecek bir kültür merkezi haline getireceğiz. Yani gerekli restorasyonu yaparak orayı o bölge için değerlendireceğiz." dedi. Üniversite projelerine de değinen Bilici, "İstanbul Üniversitesi ilk defa Afet Yönetim Fakültesi açacak. Bunun içinde Selimpaşa'da şuan Kaymakamlığın kullandığı binayı düşünüyorlar. Olumlu bakıyoruz. O binayı biz kültür merkezi olarak planlamıştık ama şimdi daha faydalı bir amaç uğruna kullanılacak. Selimpaşa'da da o bölge için bir kültür merkezi binası arıyoruz. Kaymakamlığımız buraya taşındığı zaman direkt 4 yıllık bir fakülte açılacak. 2012'ye sanırım yetiştirecekler. Bununla ilgili çalışmalarımız var. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi de kurulacak aynı zamanda burada." dedi.
Haber: Fatma Sarıbıyık

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri