Çevre eğitimleri meyvesini veriyor

Esenyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu geri dönüşüm eğitim seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

 İki yıldır devam eden ve bu yılda üçüncüsü düzenlenen çevre bilinci ve sevgisini arttırmaya yönelik “Geri Dönüşüm” konulu eğitim seminerlerine ilköğretim okullarında start verildi.
Bu yıl “Enerji Verimliliği ve Tasarruflu Tüketim” konularının da işleneceği eğitim seminerleri, Esenyurt ‘ta faaliyet gösteren İsmek ve Kültür merkezlerinde yetişkin bireylerede sunulacak.
Bilinçli nesil, temiz çevre
Eğitimlerde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün faaliyetlerini içeren geri dönüşüm konulu tanıtım broşürleri ile birlikte mavi poşet dağıtımı yapılmaktadır. Çevre eğitiminin ana hedefi çevre duyarlılığını, çevre ahlakı anlayışını ve tüketim bilincini topluma kazandırmak, ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden, çevre sorunlarına karşı duyarlı ve bilinçli bir nesil yetiştirmektir.
Bu amaçla Esenyurt halkının temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması hedeflenmiştir. Düzenlenen eğitim programı sonunda minik öğrencilerin, dağıtılan mavi poşetlere okul içerisinde buldukları ambalaj, kâğıt, metal atıklarını doldurup getirmeleri yapılan eğitimin işe yaradığını göstermekte ve gelecek neslin bu konuda daha duyarlı olacağını kanıtlamaktadır.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri