Çöp ihalesine savcılık soruşturması

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Belediyesi Çöp ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia eden ve Savcılığa suç duyurusunda bulunan iş adamı Mustafa Günaydın’ın şikayeti üzerine inceleme başlattı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Belediyesi Çöp ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia eden ve Savcılığa suç duyurusunda bulunan iş adamı Mustafa Günaydın’ın şikayeti üzerine inceleme başlattı. İddialara göre ihalede en düşük teklifi verdiğini iddia eden işadamı Mustafa Günaydın, işin usulsüz şekilde başkasına verildiği gerekçesiyle Savcılığa şikayette bulundu.Şikayeti değerlendiren ve harekete geçen Savcılık, Emniyet Müdürlüğü’ne ihale evrakının alınması talimatını verdi. Polis ekipleri Belediye’nin Temizlik İşleri Müdürlüğüne gelerek ihaleye ait evrakları aldı. Savcılık, evraklar üzerinde inceleme yapacak.
Işıklar “İhale dosyası eksikti”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Savcılık talimatı ile Temizlik İşleri’nden çöp ihalesinin dosyası istendi. Biz de tutanak ile teslim ettik. Şikayette bulunan kişinin kim olduğunu bilmiyorum ama aldığım bilgiye göre en düşük teklifi vererek ihalenin kendisine verilmediğini söyleyen Mustafa Günaydın. Söz konusu kişinin ihale dosyası eksik.Bilanço takdim edemiyor daha önce bu işi yaptığına dair. Ayrıca en düşük fiyat sorgulaması denen bir şey var. Verilen teklif ile bu işin yapılıp yapılmayacağı sorgulanır.
Mustafa Günaydın isimli şahıs bana gelerek SODEP kurucusu olduğunu, CHP ile bağlantılarını izah ederek kendisini korumamı istedi. Ben de böyle bir şey yapamayacağımı ihale sürecinin koşullarına uyulacağını belirttim. Sonrasında şikayette bulunmuş en doğal hakkı. Savcı gerekli incelemeyi yaparak, sonucu hep birlikte göreceğiz.Ben Belediye personelimin bu konuda titizliği ve dikkatine güveniyorum  dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri