DEDELERİNE YAKIŞTILAR!

Özel Gökcan Koleji 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi için özel bir anma programı hazırlayarak, izleyenlerden tam puan aldı. İki aşamalı programda önce Rumeli TV’de canlı yayında performans gösteren okul öğrencileri, akşam ise AKM’de bir birinden güzel göste

 ‘ÇANAKKALE  ZAFERİ’NE YAKIŞIR PROGRAM

 

GÖZYAŞLARINA BOĞDULAR

 

Rumeli TV’de canlı yayınlanan BALKANLARDA FOLKLÖR isimli programda boy gösteren okul öğrencileri ekran başındakileri göz yaşlarına boğdular. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi için yayınlanan özel yayında bir birinden güzel performanslar sergileyen öğrenciler izleyenleri duygulandırdılar.

Canlı yayınlanan programda bir konuşma yapan, GÖKCAN ÖZEL OKULLARI Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Göktaş; ‘1914 yılında başlayan I. Dünya Savaşı’nda, Mustafa Kemal Çanakkale’de bir kahramanlık destanı yazıp İtilaf Devletlerine “Çanakkale geçilmez! ” dedirtti. 18 Mart 1915′te Çanakkale Boğazını geçmeye kalkan İngiliz ve Fransız donanması ağır kayıplar verince Gelibolu Yarımadası’na asker çıkarmaya karar verdiler. 25 Nisan 1915′te Arıburnu’na çıkan düşman kuvvetlerini, Mustafa Kemal’in komuta ettiği 19. Tümen Conkbayırı’nda durdurdu. Çanakkale Savaşlarında yaklaşık 253.000 şehit veren Türk ulusu onurunu İtilaf Devletlerine karşı korumasını bilmiştir. Mustafa Kemal’in askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” emri cephenin kaderini değiştirmiştir.’ Diyerek, ÖNEMLİ OLAN VATAN, GERİSİ TEFERRUATTIR vecibesini bir kez daha hatırlattı.

 

AKM BÖYLE GÖSTERİ GÖRMEDİ

 

18 Mart 2012 Pazar günü, saat 19.00’da Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Özel Gökcan Koleji velileri büyük ilgi gösterirken AKM’nin koltukları, merdiven basamakları, koridorları tıka basa doldu taştı.

UNUTULMAMASI ve UNUTTURULMAMASI GEREKEN BİR ZAFER olan  ‘Çanakkale Zaferi’ için düzenlenen özel programda Gökcan Koleji öğrencileri; oyunlar, tiyatro, şiir, oratoryo ve Çanakale-Yemen Türküleri’ni seslendirdiler.

 

Yaklaşık 750 veli ve öğrenci AKM’ne akın ederken, 600 kişilik salonda bazı veliler gösterileri ayakta izlemek zorunda kaldı. Özel Gökcan Koleji öğretmen ve öğrencilerinin sergiledikleri gösteriler büyük coşku ve katılım eşliğinde yer yer gözyaşlarına boğulan izleyenleri gururlandırdı. Daha önce Büyükçekmece’de böyle gösteri izlemediklerini dile getiren izleyenler ‘Bütün öğrenciler bir birinden yetenekliydi. Bu öğrencileri gösterilere bu kadar güzel hazırlayan okul yönetimini ve öğretmenleri tebrik ediyoruz’ dediler.

Sunuculuğunu Halk Oyunları Öğretmeni, Rumeli TV sunucusu Resul Çalışkan yaptığı programda katkıları olanlara okul yönetimi tarafından plaketler takatim edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri