En başarılı 66 lise ödüllendirildi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen `YÖNVER Ödül`töreni yapıldı.

``Takdir Ödülleri`` kategorisinde ``Genel Liseler Grubu``nda Beylikdüzü Vali Muammer Güler Anadolu Öğretmen Lisesi birinci, Büyükçekmece Tepecik Hüsnü M. Özyeğin Lisesi ikinci olarak bölgemizin kazanan okulları oldular.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Anvi Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören 66 başarılı lise ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ``YÖNVER Ödülleri`` töreninde yaptığı konuşmada, YÖNVER projesini, Milli Eğitim Bakanlığı uygulaması ve tarihinde oldukça önemli bir zihniyet değişiminin başlangıcı olarak değerlendirdiğini belirtti.

Performansın ölçülmesi, başarılı insanların takdir ve onların teşvik edilmesinin kendisine göre 2 anlamının olduğunu dile getiren Dinçer, şimdiye kadar Türk kamu bürokrasisinde cezalandırmaya dayalı yönetim anlayışından farklı bir anlayışa imza atıldığını ifade etti.

Bu zamana kadar aslında kamu bürokrasisinde genellikle çalışan insanların yeni uygulamalarının teşvik edilmediğini, yeni projelerinin önünün kesildiğini belirten Dinçer, ``İnsanların yeni şeyler yapması çok arzu edilmedi. Bu uygulama, Türk kamu yönetimi anlayışındaki cezalandırma fikrinden çok başarılı olanların ödüllendirileceği fikrine bir geçişi temsil eder. Bu zamana kadar kamu yönetim sistemi içerisinde daha sübjektif olarak değerlendirildiler. Siyasi partisine göre, inancına göre, mezhebine göre, kılığına, kıyafetine göre, cinsiyetine göre, farklı şekillere göre değerlendirildiler. Halbuki performans ölçülerinin ortaya konulması insanlarımız için objektif bir ölçü koymak demek ve o ölçüye göre, az önce saydığım tüm kriterlerin dışında bir değerlendirmeyi ifade eder`` diye konuştu.

İstanbul`un sorunlarıyla olduğu kadar fırsat ve imkanlarıyla da önemli kent olduğunu dile getiren Dinçer, kentin büyük sorunlarının bulunduğunu, ancak belki ondan daha da fazla imkanların bulunduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da dünyanın küreselleştiğini, artık sınırların kalktığını belirterek, uzağın artık ırak olmadığını, her yerin birbirine yakınlaştığını söyledi.

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ÖSYM Başkanı Ali Demir, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

BÖLGEMİZDEN OKULLAR DA VAR

Konuşmaların ardından İstanbul`da bulunan resmi ve özel ilköğretim ile ortaöğretim kurumlarına verilen onursal teşvik ödülleri olan ``YÖNVER Ödüllleri``nin dağıtımına geçildi.

``Büyük Ödüller`` kategorisinin ``Genel Liseler Grubu``nda ``İstanbul`un En Başarılı Lisesi`` İstanbul Atatürk Fen Lisesi birinci, Bağcılar İbni Sina Lisesi ikinci, İstanbul Lisesi üçüncü oldu.

``Meslek Liseleri Grubu``nda ise ``İstanbul`un En Başarılı Lisesi`` Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Bakırköy 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi ikinci, Bahçelievler İmam Hatip Lisesi ve Gaziosmanpaşa Küçükköy Kız Teknik Lisesi de üçüncülüğü paylaştı.

``Takdir Ödülleri`` kategorisinde ``Genel Liseler Grubu``nda Beylikdüzü Vali Muammer Güler Anadolu Öğretmen Lisesi birinci, Büyükçekmece Tepecik Hüsnü M. Özyeğin Lisesi ikinci, Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Lisesi üçüncü oldu.

``Meslek Lisesi Grubu``nda ise Üsküdar İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi birinci, Kartal Şehit Öğretmen H. Ağırman Anadolu Teknik Lisesi ikinci, Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

``Bilim Ödülleri`` kategorisinde 9 liseye, ``Başarı Ödülleri`` kategorisinde ise ``Liseler`` bölümünde 24 lise, ``Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler, Askeri ve Anadolu Öğretmen Liseleri`` bölümünde 9 lise, ``Özel Ortaöğretim Kurumları`` bölümünde 13 lise, ``Anadolu Meslek Liseleri`` bölümünde 7 lise, ``Meslek Liseleri`` bölümünde ise 6 lise ödüle hak kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri