Engelli örencilerin yaptıkları resimler sergilendi

Beylikdüzü Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Engelliler Merkezi’nin (İSEM) düzenlediği resim yarışmasının ödül töreni, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Beylikdüzü’nde engelli vatandaşlar için düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Engeliler ve aileleri için organize edilen eğlence programlarının ardından bu sefer de engellilerin yaşamlarına daha farklı bir dünyadan bakabilmelerini sağlamak için resim yarışması düzenlendi. Beylikdüzü İlçesi okulları arasında düzenlenen resim sergisinin açılışını Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve İSEM Müdürü Bekir Köksal birlikte yaptı. Resim yarışmasında birinci Kemal Arıkan İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Kamer, ikinci Özel Marmara İhlas Koleji öğrencisi Rumeysa Kantar, üçüncü ise Koç Orta Okulu’ndan Sofya Boy oldu.


Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü’nde gurur duyulacak projelere imza atıldığını söyleyerek “Beylikdüzü’nde şu anda engelli olan ve okul çağı gelmiş ama gidemeyen hiçbir evladımız yok. Ayrıca okullarımızın tamamında engelli rampalarımız ve hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar tamamlandı. Beylikdüzü bu başarısı ile de Türkiye’de örnek bir ilçedir” ifadesini kullandı.

Birinciye Uzun’dan Ödül
Etkinlikte resim yarışması birincisi olan Kemal Arıkan İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Kamer’e birincilik ödülü dizüstü bilgisayarı takdim eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Engelli bir insan olmasak da her an engelli adayıyız. Bu engel sadece bedenen değil ruhen de olabilir. Birbirimize sevgide ve saygıda engelli olmamalıyız” dedi.
Engellileri Düşünen Projeler Hayat Geçiyor
Beylikdüzü’nde projeleri engelli vatandaşları düşünerek gerçekleştirdiklerini ifade eden Uzun “Bizim görevimiz insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak. Projelerimizi gerçekleştirirken normal insanların yanı sıra engelli vatandaşlarımızı da düşünüyoruz. Parklarımızı, yollarımızı, okullarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Devletimizde durmadan bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyor. Engelli vatandaşlarımız için yasalarımız da oluşturuldu. Şimdi engelli de olsa engelsiz de olsa bu yaşamı birlikte aşmamız gerek” şeklinde konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri