“Esenyurt Üniversitesi’ni açacağız”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu ile birlikte Esenyurt İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Kahvaltı sonrası okulu gezen Kadıoğlu yetkililerden okul hakkında bilgi aldı ve öğrencileri de sınıflarında ziyaret

Ziyarette Esenyurt İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrettin Can ve okul yöneticileri ile kahvaltıda bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, göreve geldiklerinde öncelikli mesele olarak eğitimi ele aldıklarını belirtti. Kadıoğlu, “Bugün Esenyurt’ta yaptığımız okul projeleri ve yeni yapılacak okullarla sayı 70’i bulacak.  Esenyurt adeta bir eğitim merkezi haline gelecek. Esenyurt ilçemizi eğitim, sağlık alanında ve sosyal donatılarıyla İstanbul’un cazibe merkezi haline gelmesini sağladık. İlçemizde bir İmam Hatip Lisesi’nin hizmete girmesi sevindirici bir olay. Bunun eksikliği hissedilmekteydi. Bu projenin hayata geçirilmesi önemli bir eksikliği de gidermiş oluyor.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle geçici binasında 2010 yılında eğitime başlayan Esenyurt İmam Hatip Lisesi’nde 9 sınıfta toplam 323 öğrenci eğitim görüyor. Okul hakkında bilgi veren Müdür Hayrettin Can da, okulun fiziki şartlarının yeterli olmadığını ancak inşaatı devam eden yeni binanın tamamlanmasıyla 24 derslik ve 8 laboratuara kavuşacaklarını ve toplamda da 900 öğrenciye eğitim verebileceklerini kaydetti.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Kadıoğlu, Esenyurt’ta mesleki okulların hizmete girmesi için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “ İki özel üniversite ve bir de Esenyurt Üniversitesi’ni ilçemize kazandırmak bölgenin imajını da farklı hale getirecektir. Bu konuda gerekli girişimleri başlattık.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri