ESENYURT’TA KARNE ŞENLİĞİ

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı son gününde yurtta tüm okullarda karne sevinci çeşitli etkinlik ve törenler ile gerçekleşti. Esenyurt ‘ta ise Kıraç İlköğretim Okulunda “Karne Şöleni” programı düzenlendi.
Esenyurt Kıraç İlköğretim Okulunda düzenlenen karne şölenine, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, kamu kurum daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören programı protokol konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşması yapan Kıraç İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Borcekli, “bugün alınan karneler öğrencilerimizin okul döneminde bir yıl boyunca gösterdikleri başarıların değerlendirmesi olacaktır. Tüm öğrencilere tavsiyemiz başarmak için kararlı olmak ve kendine güven olması gerekmektedir” dedi.

Özvatan, “Öğretmen ve idarecilerimiz ile başarılı bir yıl tamamladık”

Okul Müdürü Borcekli ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü söz aldı. Özvatan, “ Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaklaşık 4 bin öğretmenimiz,  idareci kadromuz ve 120 bini aşan öğrencimizle eğitim öğretim vermeye çalıştık. Bugün itibarıyla sorunsuz ve başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılını tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurumlarımızda tüm eğitimci ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca belediyemiz tarafından yeni yapılacak olan 23 tane okulumuzun ve milli eğitim bakanlığımız tarafından sunulan 7 tane okulumuz için ilçe kaymakamı Sayın Ekrem İnci ve Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na bir kez daha sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Özvatan 30 yıla yakın Esenyurt ‘ta eğitimci olduğunu ve görevini yakında devrederek eğitimcilik alanında yeni görev yerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olacağını söyledi.

Başkan Kadıoğlu, “Çocuklarınızı spor ve kültüre yöneltin”

İlçe Milli Eğitim Müdürü ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz alarak, tatil döneminde velilerin çocuklarını spora ve kültüre yöneltmelerini istedi. Kadıoğlu, “ Bugün okullarımızın son günü ve çocuklarımız tatile çıkıyor. Özellikle velilere ifade etmek istiyorum. Çocuklarınızı öğretmenlerin şefkatli ellerinden alarak evlerinize götürüyorsunuz. Biliyorsunuz ki belediyemizin spor merkezleri ve kültür merkezleri tatil döneminde tamamen çocuklarımızın faydalanacağı sosyal faaliyetler içinde olacakları ücretsiz mekânlardır. Çocuklarınızı sokaktan ve uyuşturucu tehlikesinden uzak tutabilmek için bizim kültür ve spor merkezlerimizi ihmal etmeyin. Bu alanlara çocuklarınızı teşvik edin. 2013-2014 eğitim öğretim yılsonu ve karneler tüm öğrencilerimiz için hayırlı olsun. Ayrıca onları yetiştiren tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam İnci, “Esenyurt yaşanabilir bir kent olmuştur”

Başkan Kadıoğlu ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak eğitim ve öğretimin önemine değindi. İnci, “ 2013-2014 eğitim öğretim döneminin bugün sonuna geldik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir yıl boyunca yoruldular. Vermiş oldukları emeklerinden dolayı öğretmenlerimize ve tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Esenyurt ‘ta nüfus artışı çok yüksek durumdadır. Bunun sebebi ise diyebiliriz ki Esenyurt yaşanabilir bir kent olmuştur. Fakat bu nüfus artışına bağlı olarak okul ihtiyaçları doğmaktadır. Bizlerde yöneticiler olarak sınıf mevcutlarını düşürmek için yeni okullar yapmamız gerekiyor. Bu anlamda sayın belediye başkanımız bize büyük destek olmaktadır. İlçemizde öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilmek için çaba göstermekteyiz” dedi. İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, öğrencilere tatil dönemi için kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İlçe Milli Eğitim ortak çalışması ile toplam 4100 adet kitap dağıtılacağını belirtti.   

Öğrenciler hünerlerini sergiledi…

Protokol konuşmaları ardından Karne Şenliği programı Kıraç İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler ile devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan sırasıyla Silifke Yöresi Halk Oyunları, Şemsiye oyunu, şiir okuma, Kurdela dansı oyunu, Türkçem Benim Ana Dilim oyunu sergilendi.

Öğrenciler tarafından sergilenen oyunlar ardından başarılı öğrencilere yönelik ödül takdimi ve karne dağıtım töreni ile program sona erdi.    

  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri