EVDEN OKULA PROJESİ SÜRÜYOR!

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi, Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi, ÇYDD, AÇEV, İstanbul Üniversitesi, ADD Büyükçekmece Şubesi, DEÇED, Büyükçekmece Jimnastik Kulübü ve Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle gerçekleştiril


Mezuniyet törenine katılan Gazeteci –Yazar Abbas Güçlü, bu çağda Türkiye’de okuma yazma bilmeyenlerin olduğunu görmekten üzüldüğünü söyledi.

 

İç göçlerden kaynaklanan nedenlerden dolayı günümüzde  okuma yazma bilmeyenlerin ülkemizde bulunmasından büyük üzüntü duyduğunu anlatan  Eğitim Uzmanı -Yazar Abbas Güçlü; “Hala bu çağda okuma–yazma bilmeyen insanların olması büyük üzüntü verici. Özellikle Büyükçekmece gibi modern bir ilçede, Hasan Başkan gibi eğitime önem veren bir belediye başkanın olduğu bir yerde daha da üzüntü verici. Tabi bunun nedenin iç göç olduğunu biliyoruz” dedi.

Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin atama sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Abbas Güçlü; “Biz hala eğitim  kesintilimi olsun, kesintisizmi olsun onu tartışıyoruz. Üniversitelere gidiyor gençler öğretmen oluyorlar.Atama bekliyorlar” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesinin her zaman öncü olduğunu ve eğitim konusunda da çıtayı yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Güçlü; ”Büyükçekmece Belediyesi artık bilimsel  çalışmaları desteklemeli ve girişimciliğin önünü açmalı ve bir sektör haline getirmelidir” diye konuştu.

22.600 öğrenciye Halk Akademisinde eğitim verdiklerini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner öğretmen öğrenci ve STK’lara  teşekkür ederek şunları söyledi;  “Burada güvenli bir aile ortamı yaratarak öğrencilerimizin buraya hızlı bir şekilde adapte olmalarını sağlıyoruz.Okuma yazma öğrenen bir öğrencimiz aynı zamanda meslek kurslarına giderek meslek sahibi oluyorlar.” Türkiye’nin kalkınması için eğitimli nüfusun artması gerektiğini vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner; “Kalkınmak istiyorsak, ekonomisi güçlü olan bir ülke olmak istiyorsak mutlaka eğitim seviyesini yükseltmeli, bilim ve teknolojiye önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Sertifika törenine Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Kaynak, Hatice Akgün, Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Daşdan, Meclis Üyeleri Ahmet Şahin, Nihat Ülker, Ahmet Atalay ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri