Geleneksel Hayır Kermesine Yoğun İlgi

Tepecik erkek öğrenci yurdu tarafından geleneksel olarak 9 yıldır öğrenciler yararına açılan kermes hayırseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu yılki kermesten elde edilecek gelir ile üniversite öğrencileri için yurt yapılacak.
3 Mayısta açılışı yapılan Kermes 17 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Geleneksel olarak her yıl Tepecik erkek öğrenci yurdu tarafından tüm gelirleri öğrenciler yararına yapılan kermeste el emeği göz nuru el işlerinin yanı sıra ev eşyaları  gıda ve giysiler satışa sunuluyor.

El Emeği Göz Nuru Çeyiz Eşyaları
Geleneksel olarak her yıl Tepecik erkek öğrenci yurdu tarafından tüm gelirleri öğrenciler yararına yapılan kermeste el emeği ev eşyaları ve gıda malzemeleri satışa sunuluyor. Pike takımları, fiskos örtüleri, havlu, nevresim, yatak odası örtüleri, seccade ve iğne oyaları gibi el emeği göz nuru birbirinden güzel çeyiz eşyaları,Bay Bayan ve çocuk elbiseleri,ayakkabılar, çantalar, Ayrıca damak zevkinize uygun birbirinden güzel ve lezzetli yöresel tatlılar, Börekler, Mantılar, Gözlemeler, Piliç çevirme, ızgara çeşitleri ve de nefis döner satışa sunuluyor.

Recep Erol’dan Destek
Kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İstanbul’un dört bir yanından ve il dışından hayırseverler kermese yoğun ilgi gösteriyorlar.
Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol ve Tepecik Anadolu Spor Kulübü başkanı Mustafa Uçar da beraberindekiler ile birlikte kermesi ziyaret ederek alışveriş yaptılar. Akşam yemeğini de kermeste hazırlanan dönerden yediler. Kermese ve öğrenci yurduna sürekle desteğini esirgemeyen Başkan Erol; Bu yılki gelirden Üniversite öğrencilerimiz için 200 kişilik bir yurt ve ana okulu inşaatı yapılacaktır şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkesi kutluyorum dedi.

Açılan kermesi Başkan Recep Erol ile birlikte dolaşan ve çalışmaları hakkında bilgiler veren yurt müdürü Ömer Akın ise 'Tüm gelirleri öğrencilerimize aktarılan kermesimizi bu yıl 9. kez düzenliyoruz. Bu yılki gelir ile projesi ve yeri hazır olan üniversite öğrencilerimize yurt ve ana okulu yapacağız. Kermesimize ilgi göstererek katılım sağlayan herkese ve her zaman bizden desteklerini esirgemeyen Recep Başkan’a teşekkür ediyoruz. Yaptığımız bu kermesler çok hayırlı işlerde kullanılıyor.' dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri