Gökcan Festivali 4 yaşında...

Dünya Çocukları 4. Kez Gökcan Festivali'nde buluşuyor... Daha önce üç defa düzenlenen festivallerden tam puan alan ve her geçen yil çıtasını yükselterek 25 ülke 1000 'e yakın öğrenciye ev sahipliği yapan festival UNESCO’ya bağlı Uluslararasi Folklor Organ

BÜYÜKÇEKMECE’DE kısa sürede köklü eğitim kurumları ile aynı düzeye gelen ve yarattığı farklılıklarla hem öğrenci potansiyelini hem de eğitim çıtasını her geçen gün yükselten Özel Gökcan Koleji, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali’ni bu yıl 4’ncü defa gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. 

Ulu Önder Atatürk’ün Dünya Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında; ‘4. Uluslar arası GÖKCAN KOLEJİ Çocuk Halk Oyunları Festivali’’  12 ülkeden MAKEDONYA,  RUSYA, ROMANYA, UKRAYNA, KKTC,  ENDONEZYA, ÇİN, VENEZUELLA,  MISIR, BULGARİSTAN, KIRGİZİSTAN, GÜRCİSTAN’dan gelen çocukları bu güzel ve anlamlı bayramı Gökcan Koleji misafirliğinde kutlamaktadırlar.

16 Nisan 2013 Salı günü İstanbul Valiliği (14:30) – Büyükşehir Belediye Başkanlığı (11:00) -İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü (13:00) -  ziyaretlerinin ardından  Saat 19:00 da Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir açılış Gala programı ile start alacak festival programında;

Türkiye ve güzel İstanbul’umuzu en güzel tanıtan ve anlatan Miniatürk’te 20 Nisan 2013 Cumartesi  günü saat 14.00 de gezecekler ve ayrıca ülkelerinin en güzel halk oyunlarını ve gösterilerini oradaki ziyaretçilere sergileyecekler.
 21 nisan 2013 Pazar günü saat 12:30 Rumeli Tv “Balkanlarda Folklor” programına canlı yayına katılacaklardır. 

Gökcan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Göktaş HABERDAR’a festival ile ilgili açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:
Festival boyunca gelen ülke çocuklarımıza İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz. Festivale katılan gruplar kendilerine özgü kostüm, canlı müzik ve dans gösterileriyle ülkelerini ve yörelerini tanıtacaklardır. Böylece farklı kültürlerin birbirilerini tanımasını sağlayacaklar. Bu gösteriler tamamen Büyükçekmece-Beylikdüzü ilçesine bağlı devlet okullarında yapılacak olup, bu öğrencilerinde 23 Nisan ve Festivale tam bir bayram havasında katılmaları amaçlanmaktadır..

Çocuklarımız dünya çocuklarıyla bir araya gelmenin, kardeşliğin temelini GÖKCAN KOLEJİ’NDE atmanın mutluluğunu yaşayacaklardır.
Çocuklar bizim geleceğimiz ve bu tür etkinliklerin, kültürel miraslarımızın nesiller arasında paylaşılması için çok önemlidir. İnanıyoruz ki i bu çocuklar çok güzel hatıralarla ülkelerine döneceklerdir.. Okul velilerimiz kültürel paylaşım ve Türk misafirperverliği konusunda evlerini, yüreklerini bu öğrencilere açmışlardır.
"Amacımız çocuklarımıza barış ve dostluğun “ırk” “din” “dil” tanımadığını, onlara eğlendirerek anlatmak ve  yurtdışından gelen çocuklarımızın her birinin Türkiye'nin birer fahri elçisi haline getirirken, dünya kültürlerini öğrencilerimize yansıtma fırsatı da bulmaktır.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri