Gözlüklerine kadar arandılar

Öğrenciler, didik didik arandı!

EDİRNE’de yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) son aşaması olan 'LYS 2'ye giren öğrenciler, gözlüklerine kadar didik didik arandıktan sonra salonlara alındı. Öğrenciler sınavda, aileleri okulun önünde sınav stresini yasadı.

Edirne'deki 4 bin 537 aday, LYS'ye girmeye hak kazandı. Bugün sabahki son oturum olan Sayısal LYS 2 (Fizik, Kimya Biyoloji) sınavına gelen öğrenciler, sınava girecekleri Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi'nin dış kapı girişinde aileleri ile vedalaştıktan sonra okul bahçesine girdi, ardından polis kontrol noktasında didik didik arandı. Öğrenciler, gözlüklerinin sapı, çerçevesi ve camı dahil olmak üzere tamamen arandı. Pet su şişelerindeki etiketler ile metal eşya, kalem, silgi, toka ve bozuk para okula alınmadı. Yanlarında bu tür malzemeler taşıyan öğrenciler, bunları arama noktasındaki masanın üzerine bıraktılar.Yapılan aramanın sona ermesinden sonra aramayı gerçekleştiren polisler öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.

AİLELER DIŞARIDA BEKLEDİ

Öğrenciler sınavda, aileler ise sınavın yapıldığı Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde stresi yaşadı. Kimi dua etti, kimi de tespih çekip Kuran-ı Kerim okudu.

Adaylar fizik, kimya ve biyoloji sınavları için 45'er dakika olmak üzere toplam 135 dakika ter döktü. Saat 10.00'da başlayan sınav 12.15'de sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri