Harç zammına şarkılı, tiyatrolu protesto

"Öğrenci Kolektifleri" adlı grup, harç zammını protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı.

"Harç Zammını Yemiyoruz" yazılı pankart açan grup, "Eğitim haktır, harçlara hayır", "Daha fazla yalan, daha fazla zam" ve "Hayal değil gerçek, eğitim parasız olacak" şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Gökçe Çiçek Kösedağı, üniversite öğrencilerinin yüzde 70'inin alttan dersinin kaldığını belirterek, "Yapılan yeni uygulamaya göre üniversite harçlarına gizli zam yapılmıştır" dedi. Kösedağ, "Uygulama ile kaldığı dersi 3 kez alan öğrenci, kredi başına ödediği paranın yüzde 50, 4 kez alan yüzde 100, 5 ve sonrasında alan ise yüzde 300 zamlı ödeyecek" diye konuştu. Harç parasını ödemek için inşaatta çalışmak zorunda kalıp hayatını kaybeden Ömer Çetin'i hatırlatan Kösedağı, "Harç parasını ödeyemediği için üniversiteye kayıt yaptıramayan yüzlerce üniversiteli var. Harç parasını ödemek için yazları çalışıp, hayatını kaybeden üniversiteliler var. Ne çabuk unutuyoruz inşaattan düşüp ölen Ömer Çetin'i" dedi.

Torba yasa ile duyurulan "Üniversitelerde atılmak kalkıyor" haberini de hatırlatan Kösedağı, "Torba yasada üniversitelilere duyrulan 'üniversiteden atılmak kalkıyor' haberi ise ikinci büyük yalandır. 7 yıldan sonra okuldan atılma uygulaması kaldırıldı ama eğitimine yedinci yılın sonunda devam etmek isteyen öğrenciler yüzde 300'lere varan zamlı harç ödemeye mecbur bırakılıyor" diye konuştu.

Grup, harç protestosunu duyurmak için şarkılar söyleyip, kısa tiyatro gösterileri gerçekleştiren grup, daha sonra olaysız dağıldı


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri