Hayatın Küçük Bir Özeti

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Florya Yerleşkesinde fotoğrafçılık dersi için çekilmiş ödev fotoğrafları “İstanbul'da Alışveriş ya da Hayatın Küçük Bir Özeti” başlığı altında sergileniyor.

 
 İletişim Fakültesi ikinci ve üçüncü sınıf fotoğrafçılık dersi alan yaklaşık 60 öğrenci ve İstanbul Aydın Üniversitesi Haber Ajansı (İAHA) muhabirlerinin ortak çalışmasıyla oluşturulan sergide İstanbul'un farklı bölgelerinde alışverişi anlatan 80 fotoğraf yer alıyor.

 

“Bu serginin amacı fotoğraf çekmek değildi. Daha çok öğrencileri hayatla buluşturmaktı,” diyen sergi koordinatörü ve İAHA Genel Yayın Yönetmeni Kayıhan Güven, “İstanbul'da Alışveriş ya da Hayatın Küçük Bir Özeti” konulu serginin asıl meselesinin fakülte öğrencilerine fotoğraf yoluyla hayatı ve şehri tanıtmak olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

 

“Bu dönem fotoğrafçılık, sayısal fotoğrafçılık ve fotoğraf uygulamaları dersi alan öğrencilerle daha ilk dersten adını koyduğumuz 'İstanbul'da Alışveriş' konusunda çalışmaya başladık. Öğrenciler belki de binlerce defa geçtikleri Kapalıçarşı'yı Mısır Çarşısı'nı, Tahtakale’yi, Mahmutpaşa'yı ilk defa bu kez daha minimalize bir gözle irdelediler ve derse gelen fotoğraflardan ortaya şu çıktı: İstanbul'da alış veriş aslında hayatımızın bir özetiydi.”

 

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yenğin ise sergi hakkında şunları söyledi:

 

“İstanbul Aydın Üniversitesi Haber Ajansı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen bu son sergi fakülte olarak iki yılda açtığımız yedinci sergi. Bu sergilerle öğrencilerimizin pratik dünyaya hazırlık  sürecini hızlandırırken, onlara ileride yapacakları mesleklerin zorlukları hakkında da küçük ipuçları vermekteyiz. Tabii böyle bir sergiyi açmak hiç kolay bir iş değil. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

   

İstanbul'da Alışveriş Sergisi, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi D Blok üçüncü katta 6 Haziran 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri