Hollandalı öğrenciler Küçükçekmece’de

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Hollanda Den Haag şehri Kraliyet Sanat Akademisi’nden bir grup öğrenci Küçükçekmece’yi ziyaret ederek, Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan kentsel dönüşüm çalışmaları ve projeler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere ziyaret sırasında öğretim üyeleri Prof. Dr. Işık Aydemir ile Prof. Hans Venhuizen da eşlik etti. 

‘Gençleri yarınlara hazırlıyoruz’
Yaptığı sunumla öğrencileri bilgilendiren Başkan Yeniay, amaçlarının modern çağdaş bir Küçükçekmece meydana getirirken modern kentliyi de inşa etmek olduğunun altını çizerek, bir şehrin gelişmesi için yalnızca fiziki düzenlemelerin yetersizliğine dikkat çekti. 

Yeniay, ‘Eğitim, sosyal yaşam ve kültür sanatı çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda önceliğimiz çocuklar, gençler ve kadınlardır. Bir iki kuşağı karşılamaya ve onları yarınlara hazırlamaya çalışıyoruz. İstanbul’un en modern tiyatro salonlarına sahibiz. Cennet, Halkalı ve Sefaköy kültür merkezlerinde 35 farklı sanat branşında 50 binin üzerinde öğrencimiz var. Bilgi Evlerimizde de 47 bin öğrencimiz var.’ diye konuştu. 

Dönüşüm çalışmalarını anlattı
40 bin kişilik dev gösteri merkezi Küçükçekmece Arena ve Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olarak hizmete girecek olan yeni belediye binasıyla ilgili olarak da öğrencileri bilgilendiren Başkan Yeniay, kentsel dönüşüm çerçevesinde ilçede Kartaltepe Mahallesi, Küçükçekmece Meydan, Mimar Sinan Köprüsü, ve İç Kumsalda yapılacak düzenlemeleri anlattı. 
Küçükçekmece Meydan ve Mimar Sinan köprüsü çevresini cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yeniay, dönüşümde vatandaşın rızasını almayı önemsediklerini ifade ettiği konuşmasında, ‘ Son 1 yıl içinde yeni yasayla birlikte dönüşüm yerini seferberliğe bıraktı. Yeni yasanın amacı; insanları kendi bulundukları yerden ayırmadan dönüşümü gerçekleştirmek. Dolayısıyla vatandaşları başka yere göndermeyeceğiz. Geçici olarak dönüşüm tamamlanana kadar konaklama ihtimali yaratıyoruz.’dedi. 
Toplantının ardından öğrenciler, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu eşliğinde ilçedeki kentsel dönüşüm alanlarını ve yeni yapılanmaları gezerek, incelediler. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri