İZCİLİK ŞENLİĞİ’NE BÜYÜK İLGİ

Kapodokya İzcilik ve Gençlik Kulüpleri Federasyonu ile Büyük İstanbul Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanlığı’nın ortaklaşa hazırlamış olduğu; 1.Geleneksel İZCİLİK ŞENLİĞİ VE YEMİN TÖRENİ yapıldı.

 

11 Mayıs 2012 Cuma günü saat:18:00’da B.Çekmece - Albatrosta başlayan kortej yürüyüşünün ardından, Zeki Pekcan Anfi Tiyatroda yapılan yemin töreni, şarkılar ve izcilik ateşinin yakılmasıyla muhteşem bir programla kutlandı.

 

Programda konuşma yapan Gökcan Koleji Okul Müdürü Mehtap Göktaş gençlerimize yapacağımız yatırımlar ile toplumları kalkındıran ve ileriye götüren itici güç, kendisini yetiştirmiş gençliktir diyerek bu güzel programda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Mehtap Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü;

Gökcan Koleji olarak eğitimden kültüre, spordan çevreye kadar yürüttüğümüz bir dizi projeyle gençlerin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerini destekleyen programlar yürütüyoruz.

Bunları yaparken çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal bir ortamda sorumluluk sahibi, uyumlu, çevresini tanıyan ve çözüm odaklı bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz.

Bu açıdan izcilik insanı geleceğe hazırlayan önemli bir eğitim organizasyonudur.

İzcilik kulüplerimizde çocuk ve gençlerin bedenen ve ruhen dinlenmelerini, dayanışma ve paylaşma duygularını geliştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Verilen eğitimlerle izciler sevgiyi, saygıyı, yardımlaşmayı, çevreye karşı duyarlı olmayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı yaşayarak öğreniyor. Bugün genç olan sen, yarın yetişkin bir insan olacaksın. İyi karakterli, bedenen güçlü, akılca uyanık, ahlakça dürüst bir vatandaş olarak yetişmen hem kendin, hem yurdun için hemde okulumuz için çok önemli.

İzcilik sana, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetişmen için yardımcı olacak ve yeni dostlar edinmen, eğlenmen için fırsatlar sunacaktır. "Her şey izcilik için ve her şey izciliğin içindedir” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri