Kardeş Okula Ziyaret

Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Silivri Lions Leo Dernekleri Esen Ibak Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi’ne ziyarette bulundu.

 2005 - 2006 eğitim- öğretim yılında hizmet vermeye başlayan,  ağır ve orta düzeyde  öğrenme yetersizliği olan çocuklara temel yaşam becerileri kazandırıp topluma uyum sağlamalarını amaç edinen  Silivri Lions Leo Dernekleri Esen Ibak Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri,  Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Farklı okullarda eğitim alan öğrencilerin kaynaşmasının amaçlandığı proje kapsamında yapılan ziyaret, sıcak ve samimi görüntülere sahne oldu. Hazırladıkları yemekleri kendi elleriyle öğrencilere servis eden Esen Ibak öğrencilerine, Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan armağanlar sunuldu. Ardından Esen Ibak öğrencileri de el sanatları dersinde yaptıkları kolyeleri yapılan bu ziyaretin anısı olarak öğrencilere hediye etti. İki okul arasındaki dostluk ve kardeşlik bağının büyüyerek artması yönünde sunulan iyi dileklerle yapılan bu ziyaret sonlandırıldı.

 

Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Lisesi’nde Fidan Dikimi

Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde Büyükçekmece Belediyesi’nin de katkılarıyla 600’ü aşkın fidan dikimi yapıldı.

Öğrencilerin doğayla bütünleşmesi ve çevre bilinci kazanmasının amaçlandığı fidan dikimi törenine ilçe milli eğitim müdürü Hasan Avni Sandıkçı, şube müdürleri Mehmet Sandıkçı ve Mustafa Erşahin,  Büyükçekmece bölge müfettişleri başkanı Cengiz Ateş,  DEÇED (Doğa Emanetçileri ve Çevre Eğitim Derneği ) başkanı Utku Kızıltan, ilçe müftüsü ve çeşitli okul müdürleri de katıldılar.

KOTML müdürü Kenan İlhan çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek için çalışmaların devam edeceğini açıklarken öğrencilerin ve katılan misafirlerin fidan dikimini tamamlamasıyla çekilen hatıra fotoğrafının ardından fidan dikimi sona erdi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri