Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi EMITT’ te

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar salonlarında Türkiye’den ve Dünyanın dört bir yanından gelen çok sayıda katılımcıyla gerçekleşti.

Bu yıl  Arjantin’in konuk ülke olarak ağırlandığı fuar,  renkli görüntülere de sahne oldu. Valilik bünyesinde fuarda stant açan il temsilcileri, tanıtımlarını yapmak adına adeta birbirleriyle yarışırken EMITT’i değerlendirme fırsatını ise turizm otelcilik liseleri içinde yalnızca Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yakaladı.
Yedi yıldır olduğu gibi bu yıl da EMITT‘ te  stant açarak Türkiye’de EMITT’e katılan tek okul olma ayrıcalığını elinde bulunduran  Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, doğal , kültürel , tarihi zenginliklerin tanıtımını yaparak, bölgelerin turizm potansiyelini açığa çıkaran  bu fuara verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Kasım ayında turizm sezonun kapanmasıyla birlikte eğitim- öğretime başlayan ve  alan eğitimiyle kültürel yeterlilikler bakımından donatılan öğrenciler, turizm sezonun açılmasıyla birlikte mayıs ayından itibaren otellerde staj yapmaya başlıyorlar. Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi,  Akdeniz, Ege ve İstanbul’un beş yıldızlı, saygın otellerinin ve  turizm acentalarının katıldığı EMITT’te yerini alarak  turizm sektörüyle öğrencilerini buluşturdu ve altı ay süren uygulamalı eğitimlerini yapacakları otellerle  öğrenicilerinin staj sözleşmelerini imzalamasına katkıda bulundu.
Öğretmen ve öğrencilerinin özverili çalışmasıyla fuarda yerini alan Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi,  gazlı içeceklerin henüz bulunmadığı zamanlarda içilen ve  40 çeşit baharattan oluşan Osmanlının geleneksel içeceği ve şifa kaynağı  Demir Hindi şerbetini yöresel kıyafetleriyle göz dolduran öğrencileri aracılığıyla  dağıtarak fuara renk kattı.
Kumburgaz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Kenan İlhan fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, öncelikli amaçlarının  turizm sezonunun  başlamasıyla birlikte stajyer olarak otellerde çalışacak olan öğrencilerini turizm sektörüyle kaynaştırmak ve öğrencilerinin ayaklarına gelen fırsatları değerlendirmesini sağlayıp   onları yerli ve yabancı sektör temsilcileriyle buluşturmak olduğunu belirtti.Turizmin kültürlerin kaynaşmasını sağlayarak barışa katkıda bulunan bir alan olduğunu yakından görmelerini sağlamak için tüm velileri de fuara davet ettiklerini söyleyen Kenan İlhan, öğrencilerin ufkunu genişletmek ve eğitim çıtasını her yıl daha da arttırmak için, bu fuara verdikleri önemi sürdüreceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri