Liseliler YGS Sınavını Protesto Edip Kalem Kırdı

Geçtiğimiz gün İstanbul Esenyurt Meydanı’nda örgenciler ve işçi gençler YGS ve benzeri elemeci sınav sistemini protesto etmek amacıyla bir araya geldiler.

 

Yeni Dünya Gençliği’nin çağrısıyla YGS sınavını protesto etmek amacıyla Devrimci Liseliler Birliği, Direnişçi Liseli Gençlik ve Demokratik Yurtsever Gençlik ortak bir bildiri yayınlayarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Yeni Demokrat Gençlik te destek verdi.

Elemeci Sisteme Hayır!

Hazırlanan ortak pankart arkasında toplanan liseliler parasız, bilimsel ve anadilde eğitim taleplerini dile getirdiler. Pankartta; “Elemeci Sisteme Hayır! Eşit, Parasız, Anadilde Eğitim/ Em Perwederdehiyek Wekhew, Bepere, Zanisti, U Bi Zimane Zikmaki” Türkçe ve Kürtçe yazılı talepler yer aldı. Yürüyüş başlamadan önce meydanda hazırlanan ortak bildiriler dağıntılar. Öğrencilere bu eylemine işçi gençler, öğretmenler ve öğrenci anneleri de destek verdi.

 

Müşteri Değil Öğrenciyiz

Toplanan kitle sloganlar atarak ilk olarak Uğur Dershanesi önüne gitti.   Dershane önüne gelindiğinde bazı öğrenciler alkışlarla destek verdiler. Yoldan geçen arabalar kornalara basarak kitleye destek verdi. On beş dakikalık konuşmanın ardından Esenyurt Lisesi önüne gelerek burada taleplerini dile getirdiler. Okul bahçesinde olan öğrencilere yürüyüşe katılma çağrıları yapıldı. Destek vermek isteyen öğrencileri ise polis ve okul yönetimi kapılarını kapatarak engellemeye çalıştı.

Da sonra AK Parti binasına yürüyen kalabalık, yol güzergâhında bulunan dershane öğrencilerine destek çağrısı yaptılar. Yürüyüş boyunca “Be Ziman Jiyan Na Be”, “Parasız, Bilimsel, Anadilde Eğitim”, “Tek Tip Öğrenci Olmayacağız”, “Şifre Değil Gelecek İstiyoruz”, “Gençlik Gelecek Gelecek Sosyalizm”, “İşçi Gençlik El Ele Sosyalizme” , “Müşteri Değil Öğrenciyiz” şeklinde sloganlar attılar.

 

Dindar değil isyankâr gençler

Başbakanın “dindar gençlik yaratacağız” söylemi protesto edildi ve tek tip öğrenci modeli yerine isyankâr ve devrimci gençler olacağız söylemi ön plana çıktı.

AK Parti İlçe binası önünde yapılan açıklamada liselilerin sorunlarına ve eğitimde bilim dışı tekniklere dikkat çekildi. Elemeci sınav sistemi ile sürekli olarak dershanelere müşteri olarak gönderildiklerini, sınav sistemleri yüzünden dershanelerin gün geçtikçe meşrulaştığı belirtildi. Başbakanın YGS kalkacak söylemenin ise gülünç olduğu açıklandı. Basın açıklamasının ardından kalem kırma eylemi yaptılar. 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri