MARMARA ARAS EĞİTİM VAKFI TOPLANDI

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı tarafından kurulan Marmara Aras EğitimVakfı faaliyetlerini sürdürüyor. İlahiyatçı Yazar ve Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak Vakıf üyeleri ile bir söyleşi yaptı.

 

AKTOPRAK KONUŞMA YAPTI

 

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ve Marmara İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı tarafından 2011 yılında kurularak hizmetlerine başlayan Marmara Aras EğitimVakfı üyeleri geçtiğimiz akşam bir araya gelerek İlahiyatçı Yazar ve Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak’ı dinlediler. Beylikdüzü Marmara Otel’de düzenlenen yemekli söyleşiye, Vakıf Başkanı Orakçı dışında; Kıraç eski belediye başkanı ve Ak Parti Esenyurt İl Genel Meclis Üyesi Hamit Öncü, Büyükçekmece Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tomris Özgüroğlu, Sanatçı Ozan Orhon, gazeteci Hasan Karakaya, HABERDAR Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert, İSİFED Genel Sekreteri Nazan Biliz, Beylikdüzü Kardeş Aile Derneği Dilek Akdemir ve Vakıf üyeleri katıldı.

 

AYDA EN AZ BİR DEFA TOPLANACAKLAR

 

Kürsüye konuşmasını yapmak üzere davet edilen Marmara Aras EğitimVakfı Başkanı Vehbi Orakçı ayda en az bir defa bu tür toplantılar yapacaklarını kaydetti. Bir ülkenin kalkınmasında birincil önceliğin eğitim olduğuna işaret eden Orakçı, “Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemde gördük ki, Cumhuriyet tarihinden o güne kadar Beylikdüzü’ne ancak 5 okul yapılmış. Hizmet yaptığımız süreçte hayırseverlerin bağışı sayesinde 13 okulu ilçeye kazandırdık. Vakıf medeniyeti, bu coğrafyanın önemli değerlerinden birisidir.  Hayır yapma derdi olan tüm insanlar, toplumsal sorunların aşılmasında önemli etken olacaklardır.’ Dedi.

 

ÖNCELİK DAHA İYİ BİR EĞİTİM

 

Kendisine ait bazı mülkleri, vakfın kuruluş aşamasında bağışladığını, yakın akrabaları ve ailesinden de katkı aldığının altını çizen Orakçı, bu mülklerin sonsuza kadar satılmayacağını, hiç bir yere bağışlanmayacağının garantisinin de vakfın kuruluş amacında yer aldığını belirtti.

Hizmet etmeyi gaye edinenlerin hangi mevki ya da makamda olduklarından ziyade, ürettikleri değerlerle anılacağını belirten Orakçı, “Vakıf çalışmamızda önceliğimiz her zaman olduğu gibi eğitimdir. Eğitimin kalitesini yükseltmek, eğitim kurumlarını bu ülkeye kazandırmak herkesin ortak çabası olmalıdır” şeklinde konuştu.

Orakçı daha sonra kendisini tanımaktan dolayı büyük şeref duyduğunu söyleyerek kürsüye Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak’ı davet etti.

 

PÜR DİKKAT DİNLEDİLER

 

Mehmet Aktoprak yaklaşık bir saat süren konuşmasında davetlilere eğitim üzerine, ilim, bilim, insani duygular üzerine vurgular yaptı. Davetliler pür dikkat Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak’ı dinlerken evlerine döndüklerinde bir çok anlamlı hikaye ile salondan ayrıldıklarını belirttiler. Daha sonra kürsüye çıkan bazı davetliler başta Marmara Aras EğitimVakfı Başkanı Vehbi Orakçı olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ederek başarılar dilediler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri