Mektebim Cambridge oluyor

Özel Mektebim Okulları İngiliz Cambridge Üniversitesi ile protokol imzaladı. Okulun adı 2013-2014 Eğitim yılından itibaren "Mektebim Okulları Cambridge" oluyor.

Silivri genelinde düzenlenen 8. Sınıflararası Bilgi Yarışması'nın finali ve ödül töreni Özel Silivri Mektebim Okulları Lise Kampüsü'nde yapıldı.

Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun birinci, Çağrıbey Ortaokulu'nun (eski adıyla Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu) ikinci ve Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu'nun da üçüncü olduğu yarışmada, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu da finale kalmasına rağmen derece elde edemedi.

ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR
Yarışmada derece elde eden öğrencilere ve finalde yarışan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerine; tablet bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, mp3 çalar ve kitaplardan oluşan armağanlar verildi.

NASA'YA GİDİLECEK
Yarışmadan önce bir konulma yapan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, özellikle 2013 yılında başlatmış oldukları eğitim hamlelerinden bahsetti. Geçtiğimiz aylarda Silivrili öğrencileri İsviçre Cern'de bulunan Dünya Nükleer Araştırmalar Merkezi'ne götürdüklerini ve önümüzdeki yıl da Dünya Uzay Araştırmaları Merkezi olan NASA'ya gideceklerini söyledi.

MEKTEBİM OKULLARI- CAMBRIDGE ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ
Mektebim Okulları olarak İngiltere'de bulunan Cambridge Üniversitesi ile bir anlaşma imzaladıklarını da açıklayan Kalko, "Mektebim Okulları 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren adını "Mektebim Okulları Cambridge" olarak değiştiriyor. Yaptığımız anlaşma gereğince okullarımızdaki İngilizce lisan eğitimini Cambridge Üniversitesi'nin standartları doğrultusunda ve onların denetiminde yürüteceğiz" dedi.

15 AYRI KAMPÜSTE EĞİTİM
Büyümeye devam ettiklerini de vurgulayan Ümit Kalko, "Yine 2013-2013 Eğitim ve Öğretim yılında 10 yeni kampüs açıyoruz. Trakya'da yaptığımız yeni yatırımlar kapsamında Anadolu İlköğretim, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık ile Adalet Meslek Liseleri kuruyoruz. Ayrıca bütün bu okulların yanında 2 bin kişilik bir öğrenci yurdunu da faaliyete geçirerek Trakya'nın en büyük eğitim kampüsünü kuruyoruz. Ayrıca Çorlu'daki Doğa Koleji'ni satın aldık. Devam edecek olan yatırımlarımız sayesinde toplam 15 ayrı kampüs ile ulusal bir marka olarak yola devam ediyoruz" diye konuştu.

12 ÖĞRENCİYE 4 YILLIK BURS MÜJDESİ
Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko daha sonra sürpriz bir kararı açıklayarak yarışmacı öğrencileri ve ailelerini sevince boğdu.
Kalko, finalde yarışan 4 okuldan üçer öğrenci olmak üzere toplam 12 öğrencinin bütün lise hayatı boyunca  arzu ettikleri takdirde Mektebim Okulları'nde yüzde 100 burslu eğitim görebileceklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri