Mektebim Koleji öğrencilerine hijyen paneli

Mektebim Koleji’nde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Hijyen” konulu panel gerçekleştirildi.

Mektebim Koleji’nde, 17 Ekim Çarşamba günü, Eczacı Pelin Ener Arslan tarafından, “Hijyen” konulu panel gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine saat 14:30’da, anaokulu öğrencilerine saat 16:00’da verilen panelde; “Mikrop nedir?”, “Neden hasta oluruz?”, “Hastalıklardan korunmak için neler yapmalıyız?”, “Ağız ve diş temizliği, saç temizliği, el ve tırnak temizliği ve genel vücut temizliği nasıl yapılır?” gibi konulara değinildi.
İnteraktif olarak gerçekleştirilen panelde, öğrencilerin konulara aktif katılımıyla hoşça vakit geçirildi. Panelist Pelin Ener Arslan’ın, çeşitli uygulamalarla ve oyunlarla zenginleştirilmiş anlatımı, “hijyen” konusunun, öğrenciler tarafından iyi anlaşılmasını ve kalıcı bilgi olmasını sağladı.
Mektebim Koleji Müdürü Elvan Özsan, “Çocukların hijyen konusunu içselleştirmesi, genel vücut temizliği konusunda bilinçlenmeleri ve bunu günlük hayatlarında bir davranış biçimine dönüştürmeleri için bu yaşlar çok önemli. Bu nedenle biz de okul yönetimi olarak, çocuklarımızı önemli konularda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri