MEKTEBİM OKULLARI BÜYÜKÇEKMECE'DE

Son yıllarda birbiri ardına açtığı okullarla dikkat çeken mektebim okullarının, Büyükçekmece Fatih Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'ndeki güzel sanatlar lisesinin açılışı yapıldı.

2012 – 2013 eğitim öğretim döneminde Büyükçekmece’de eğitim vermeye başlayacak olan Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi, 29 Ağustos Çarşamba günü Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün katıldığı açılış töreni ile hizmete açıldı.
Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılışına, kurucu Ümit Kalko, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, MHP İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül katıldı. 
PARLAK ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi okul müdürü Neslihan Gönülkırmaz, 'Okulumuzda 4 yıllık resim, müzik eğitimi uygulanmakta. Düşüncelerimiz arasında tiyatro, bale eğitimi de var. Öğrencilerimize iyi seviyede yabancı dil öğretmek istiyoruz.
TEMEL İLKEMİZ ARAŞTIRMACI GENÇLER YETİŞTİRMEK
Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi genel müdürü Mahmut Oyman'ın konuşması:  'Amacımız kendine güvenen, kendini ve ülkesini en iyi şekilde temsil edecek bireyler yetiştirmektir.Mutlu ve başarılı toplum var edebilmek için burdayız. Sürekli gelişim istiyoruz. Tam donanımlı kampüsler, eğitime yatırım, insana yatırım eşittir başarı demektir. Anaokulundan geleceğe yatırım, öğrencinin sadece üniversiteye değil, hayata hazırlanmasına yardımcı oluyoruz.
Temel ilkemiz, sorgulayıcı, araştırmacı, gelişime açık bireyler yetiştirmek. Öğrecilere bilgiyi arama ve kullanma öğretiyoruz. Öğrenclerimize 2. sınıftan itibaren fransızca, almanca dersleri de vermeyi düşünüyoruz.' dedi.
ÇAĞDAŞ DÜNYA OKULU
Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko konuşmasında, '500 çalışanı, 4 dershanesi, 2 anaokulu, 6 lisesi, 1 ilköğretimi ile Ümit Eğitim Kurumları hizmet etmekte. Burada bulunmamı hayatımdan şu ufak kesite bağlıyorum. 2006 yılında evimde internetim bozuldu. Bende bu durumu düzeltmek adına part-time bir işe başladım. İşe başladığım yerdeki işyeri sahibi beni destekledi, bana güvendi ve bende bugün bulunduğum konuma gelmiş oldum.
Kurumumuz, ana sınıfından 12. sınıfa kadar bütünlük taşıyan ve bireysel farklılıkları gözeten eğitimiyle yüksek akademik standartlara sahip, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, yeniliklere açık, millî ve manevi değerlere sahip, çevresiyle güzel iletişim kurabilen, dürüst, hoşgörülü bireyler yetiştirmeyi amaçlar ve bu değerler doğrultusunda Atatürk ilke ve devrimlerinden hiçbir zaman ödün vermez.' ifade etti.     
ÖZEL OKULLAR DAHA FAZLA OLMALI
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise şunları söyledi: '2012 -2013 yılının ilk, okul açılışını yaptık. Büyükçekmeceyi önemseyin eğitim yatırımlarınızı yapın. Özel okullara çok önem vermeliyiz. Özel okulları kazanç için kullanmayalım. Özel okulları arttırmalıyız.
Bulunduğumuz günlerin anlam ve önemine binaen, bize bugünleri emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.' 
İYİ BİRER BİREY İÇİN KALİTELİ EĞİTİM
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 'Çok güzel bir okul açılışında bulunuyoruz. Bu tür okulları arttırmalıyız ki yetenekli gençlerimizi kaybetmeyelim. Baktığınız zaman ülkemizde neden iyi bir futbolcu, iyi bir sanatçı yok? Eğitim olmadan iyisini beklemek olur mu?
Atamızında dediği gibi, sanattan mahrum kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' 
MEKTEBİM OKULLARI GÜZEL SANATLAR LİSESİ
2500 m2 kapalı alana sahip Güzel Sanatlar Lisesi’nde 7 Resim, 7 Müzik dersliği, tam donanımlı Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları, Bilgisayar Laboratuvarı, Resim ve Müzik atölyeleri, 7 bireysel müzik çalışma odası, 4 bireysel seramik ve heykel çalışma atölyesi, öğrencilerin rahat yemek yiyebilecekleri hijyenik bir yemekhane, spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, okul kafeteryası, geniş bahçe ve oyun alanı bulunuyor.

Resim bölümünde, grafik, baskı resim, desen, resim ve heykel gibi dersler görülüyor.
Müzik bölümünde, müziksel işitme okuma, koro, orkestra ve müzik tarihi dersleri toplu olarak, piyano ve diğer çalgı dersleri bireysel olarak yürütülüyor.

UĞUR BEŞKARDEŞ
     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri