Milli Eğitim Bakanlığı devre dışı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeniden düzenlediği Kuran Kursları Yönetmeliği’ne göre kursların açılması ve denetiminde Milli Eğitim Bakanlığı devre dışı bırakıldı. Kurslar, Diyanet’in teklifi üzerine mülki idare amirinin izniyle açılacak. Kurslara kayıt y

Kuran kurslarında yaş sınırı kalktı, siyasi nitelikteki etkinlikler serbest bırakıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Kuran kursları ile yaz Kuran kursları, Kuran kurslarında, camilerde ve müftülüklerce uygun görülecek yerlerde, mülki amirin onayıyla açılacak. Mevcut yönetmelikte, kursların Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetim ve gözetiminde açılması hükmü yer alıyordu. Yönetmeliğe göre Kuran kurslarındaki kurs yöneticisi, müftünün teklifi ve mülki amirin onayıyla; kurs yöneticisinin nitelikleri ile öğretici, nöbetçi öğretici ve diğer personelin görevleri, başkanlığın internet adresinde yayımlanacak bir yönergeyle belirlenecek. Kurslarda öğretici ihtiyacının kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanması esas olacak.

Çeşitli nedenlerle Kuran kurslarına gelemeyen veya bu hizmetlerden yararlanamayan vatandaşlar için uygun görülen yerlerde müftülüğün teklifi, mülki amirin onayıyla kurs açılabilecek. Kurslarda Kuran eğitim ve öğretiminin yanı sıra dini içerikli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Mevcut yönetmelikte yer alan “Kursta siyasi nitelikte etkinliklere izin verilmez” hükmü ise yeni yönetmelikle kaldırıldı. Yönetmeliğe göre Kuran Eğitim ve Öğretimi Kurulu oluşturulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri