Namaz bilmeyene tehdit iddiası

Bağcılar’daki bir ilkokulda öğretmenin namaz kılmasını bilmeyen öğrencileri sınıfta bırakmakla tehdit etmesine Aleviler tepki gösterdi

Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulunda Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tuğba Albayrakın namaz kılmasını bilmeyen öğrencileri sınıfta bırakmakla tehdit ettiği iddia edildi. Öğretmenin tutumu Alevi ailelerini isyan ettirdi.

İddiaya göre geçen hafta cuma günü din dersinde öğretmen Albayrak öğrencilerinden namaz kılmayı öğrenmelerini istedi. Albayrak, namaz kılmasını bilmeyen öğrencilerin ise yıl sonunda sınıfı geçemeyeceğini söyledi. Öğrencilerden A.G. evde babasına öğretmeninin söylediklerini anlattı. Bunun üzerine pazartesi okul müdürü Mesut Önay ile görüşen veli Rıza Gökmen,Müdüre Alevi olduğumuzu böyle bir baskıyı kabul etmemin mümkün olmadığını söyledim. Müdür de bana keşke Alevi olduğunuzu söyleseydinizdiye yanıt verdi. O zaman okuldaki bütün etnik kökenliler kimliklerini açıklasın ona göre ders yapılsın. Bu öğrencilerin fişlenmesinden başka bir durum ortaya çıkarmazdedi. Gökmen, Ben çocuğumun Alevi inancına göre yetişmesini istiyorum. Çocuğumun zorunlu olarak din dersini almasını da istemiyorum. Bunun için avukatıma yetki verdim. Öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacağımdedi. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Koç ise Veliler, çocuklarının geleceğinin etkilenmesinden korktukları için yaşanan olayları bize taşımıyorlardiye konuştu. Okul müdürü Mesut Önay ise velinin iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri