Öğrencilere Büyükçekmece tanıtıldı…

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedeniyle “Yerel Yönetim Sistemi” konusunda öğrencilere bilgilendirme turu düzenlendi.


Büyükçekmece’yi tanıtma turunda ilk olarak öğrenciler, Mimarsinan’daki Büyükçekmece Dünya Kostümleri Müzesi’ne götürüldü. Müze gezisinden sonra Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan hizmet binasını dolaşan öğrenciler Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner tarafından belediyedeki birimlerin halka ne gibi konularda hizmet ettiğini ve bu birimlerin ne iş yaptıkları konusunda anlatılanları dikkatle dinlediler.


Büyükçekmece Mimarsinan Hizmet binasından sonra Atatürk Kültür Merkezi’ne geçen öğrenciler, Kültür Merkezindeki Kutadgu Bilig Kütüphanesini, Bilgi Evini, Bedia Muavvit Tiyatrosunu ve ardından İbrahim Çallı Sanat Merkezindeki açılan sergiyi dolaştılar.  Öğrencilere yönelik Büyükçekmece tanıtma gezinin son durağı, yüksekliğiyle dünyada 17. sırada olan,  236 metre yüksekliğindeki Büyükçekmece Tv Kulesi oldu. Tv kulesini büyük bir hayranlık içinde dolaşan öğrenciler, bol bol resim çektirmeyi de ihmal etmediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri