Öğrenmenin yaşı yoktur…

Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, ÇYDD, AÇEV ve Büyükçekmece’de ki çeşitli STK’ların işbirliğiyle hayata geçen EYOP projesi ile yarıda bıraktıkları eğitimlerini yada hiç başlamadıkları eğitim hayatlarına devam eden öğrencilere umut ışığı olm

Belediyenin 5 yıldan beri sürdürdüğü EYOP projesi sayesinde öğrencilerin kendilerine güvenlerinin arttığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün; “Belli başlı sebepler yüzünden eğitimlerini tamamlayamayan veya hiç okula gitmeyen insanlarımız var. EYOP projesi ile okuma yazma bilmeyenleri yaşları ne olursa olsun okuma yazma öğretiyoruz” dedi.

Kursiyerler ne dedi:

Turgay Kılıç
Burada okulda alınan eğitimin aynısını öğretiyorlar. İlk başta tereddüt ettim ama kurslara başladıktan sonra hiç tereddüdüm kalmadı. Bizler burada eğitim alıyoruz ve  kursumuz bittikten sonra okuma-yazma konusunda hiçbir problemimiz kalmayacak. Çevremde okuma-yazma bilmeyen arkadaşlarımı da bu kursa gelip öğrenmeleri için tavsiyede bulunuyorum. Başkan Akgün’e bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyorum.

Fatma Teyze
Ben 74 yaşındayım. Öğrenmenin yaşı olmadığını, bir kelime öğrenmenin bile önemli olduğunu düşünüyorum. Burada sıcak bir ortam var. Bizler eğlenceli ve keyifli ortamda sıkılmadan okuma yazmayı öğreniyoruz.  Bizlere bu fırsatı veren Başkan Akgün’e ve Hocamız Filiz Tezgeldi’ye teşekkür ediyoruz.

Mehmet Yılmaz
46 yaşındayım köyde zamanın şartları nedeniyle eğitim alamadım. Esenyurt’ta yaşıyorum ve okuma yazma öğrenebilmek için Büyükçekmece’ye geliyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur. Okuma-yazma kurslarının önemi çok büyük ve insanlar için çok büyük faydası var. Okuma-yazma bilmeyen herkesin hiç tereddüt etmeden bu kurslardan faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Bizler okuma yazma öğrenerek hayatımızdaki engelleri daha kolay aşacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri