Öğretmenler balon uçurdu...

Öğretmenler Taksim Meydan'ında 'uçan hayallerimiz ve emeklerimiz' diyerek balon uçurdu.

KPSS skandalının ardından atamaları yapılmadığı için mağdur olan öğretmenler Taksim Meydan'ında 'uçan hayallerimiz ve emeklerimiz' diyerek balon uçurdu.

Yaklaşık 30 öğretmen Taksim Meydanı'nda toplandı. Üzerinde 'mağdur öğretmenler', 'Şubat'ta 30 bin ek alım' yazılı balonlar ile meydana gelen öğretmenler, 'Çalanlar okulda, çalışanlar burada', 'AK Parti öğretmenine sahip çık' şeklinde sloganlar attı.

-BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU-

Basın açıklamasını ataması yapılmayan Fizik öğretmeni Mahmut Arıca yaptı. Taksim'de 2010 KPSS mağduru öğretmen olarak toplandıklarını belirten Arıca,"Kopyacılar atandı biz evde kaydık. Maddi ve manevi olarak çökmüş durumdayız. Biz yıllarımızı verdik eğitimci olmak için. Atanmak istiyoruz biz. Öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz."dedi.

-BALONLARI UÇURDULAR-

Basın açıklamasının ardından öğretmenler, önce balonları ayakları ile patlattı. Öğretmenler daha sonra 'uçan hayallerimiz, uçan emeklerimiz' diye bağırarak balonları uçurdu. Öğretmenler meydanda eylemlerine devam ederken, temizlik görevlilerinin bir yandan patlayan balonları temizlemeye çalışması dikkat çekti.

MATEMATİK ÖĞRETMENİ ESRA DURMUŞ: "MAĞDURUZ, SESİMİZİ DUYSUNLAR"

Eylemin ardından ataması yapılmayan öğretmenler kameralara duygularını dile getirdi. Matematik öğretmeni Esra Durmuş, KPSS'de 87 puan aldığını belirterek,"Devletimiz bizi duysun. Sadece Şubat'ta ek alım istiyoruz. Çalanların hepsi atandı.Mağduruz, sesimizi duysunlar. "diye konuştu.

-SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ AYSUN ASLAN: "ÇALANLAR ATANDI. ÇALIŞANLAR MAĞDUR"

Sosyal Bilgiler öğretmeni Aysun Aslan ise, KPSS sınavında kopyalar çalındığı için iptal ettiler ve tekrar bir sınav yapıldığını belirterek,"Ancak çalan arkadaşlar atandı. Mağdur olan ise, alnının akı ile çalışanlar. Hakkımızı arıyoruz. Devletimizin bakanlığımızın sesimizi duymasını istiyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri