Öğretmenler için atama tarihleri açıklandı

Öğretmen atamaları için başvurular 3-9 E Milli Eğitim Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada: bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ``ilk atama`` yoluyla 40 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağı ve ``2012-2 Öğretmenli

  Atamaların 10 Eylül tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirileceği, atanan öğretmenlerin 11 Eylül tarihinden itibaren göreve başlayacakları duyuruldu. Açıklamaya göre adaylar, tebligatı takiben Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce 12-6 Eylül 2012 tarihleri arasında uyum eğitimine alınacak. Ayrıca mezuniyetleri itibarıyle ``sınıf öğretmenliği`` dışında farklı alanlara geçmek isteyenler başta olmak üzere, il genelinde ihtiyaç duyulan alanlara alan değişikliği yapılacağı belirtildi.

Ataması yapılan öğretmenler, yeni görevlerine 17 Eylül tarihinden itibaren başlayacak. Açıklamada, 10 Mart 2012 tarihinde yapılan en liseleri, (burada bir hata mı var “en liseleri” ne demek?) sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liseleri ile Anadolu Lisesi atamalarının, önümüzdeki aylarda yapılacak norm güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirileceği duyuruldu.


Eş durumu atamalarında, eşlerden herhangi birinin ataması norm açığı bulunmaması nedeniyle yapılamamış ise atanan eşin, ilişik kesmemiş olması kaydıyla bir dilekçe ile başvurması gerektiği belirtilerek,İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bakanlığa bildirilmesi durumunda iptal işlemin gerçekleştirileceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri