OKU VE GETİR PROJESİ

Çatalca Belediyesi halk içinde paylaşımı ve okuma alışkanlığını arttırmak için yeni bir kampanyaya imza atıyor. “Oku ve Getir” sloganıyla başlatılan kampanya için ilçe halkının desteği de bekleniyor.

BELEDİYEDEN KİTAP KAMPANYASI

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Çatalca Belediyesi tarafından Halk Kitaplığı oluşturuldu. En büyük paylaşımın bilgi paylaşımı olduğu düşüncesiyle hayata geçirilen projenin kontrolü tamamıyla vatandaşlarda olacak. Buraya evinde, iş yerinde kenarda köşede kalmış kitaplarını bağışlayacak olan vatandaşlar, bu kitapları başkasıyla paylaşmış olacak ve okuma alışkanlığının artmasını sağlamak adına önemli bir görev üstlenmiş olacaklar. Çatalca Belediyesi Halk Kitaplığından faydalanmak isteyen vatandaşlar, buradan beğendiği kitabı alabilecekler. 24 saat açık olan kitaplığa okunan kitaplar ise daha sonra tekrar geri getirilecek. Başında hiçbir görevlinin bulunmadığı kitaplıkta kontrol ise tamamen vatandaşa bırakıldı.

KAMPANYA İLERİDE DİĞER MERKEZLERE DE YAYILACAK

Şu an itibariyle pilot bölge olarak Cumhuriyet Meydanı’nın seçildiği proje önümüzdeki günlerde ilçe merkezinin farklı bölgelerinde, yakın mahalleler Çakıl, Ovayenice, İzzettin ve uzak mahalleler Çiftlikköy, Karacaköy ve Binkılıç’ta da uygulanacak. Daha yeni oluşturulan Oku ve Getir sloganıyla yola çıkılan kampanyaya vatandaşların ilgisi ise gelecek adına olumlu olarak göze çarpıyor.

BEN OKUDUM BAŞKASI DA OKUSUN

Bu anlamlı kampanyada yer almak isteyenler, ‘Ben Okudum Başkası da Okusun’ diyenler de Çatalca Belediyesi Basın Bürosu’na müracaat edebilir veya Çatalca Belediyesi’nin 0 212 789 10 42 telefonundan, 1139 dahili numarasını çevirerek, kitap bağışlamak isteyen vatandaşlar bilgi alabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri