Okul mu cezaevi mi?

Esenyurt Pınar Mahallesi’ndeki İbrahim Özaydın İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Çelebi’yi, dikenli tel örgülerle çevrili okul duvarları ve 75 kişilik sınıflar karşıladı. “Çocuklarımız bu koşulları hak etmiyor” diyen Çe

Çeşitli aralıklarla Esenyurt’taki okulları ziyaret eden İstanbul İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi İsmail Çelebi, 27 Eylül Perşembe günü Esenyurt Pınar Mahallesi’nde eğitim veren İbrahim Özaydın İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. Dikenli tel örgülerle çevrili olan okulun adeta bir cezaevini andırdığını belirten Çelebi, bu duruma tepki gösterdi.
Okul Müdürü Salim Öngül’den aldığı bilgileri aktaran Çelebi, iki bloktan oluşan okulun 4 bin öğrenciye hizmet verdiğini, 42 ilköğretim sınıfı, 33 tane de ortaöğretim sınıfına sahip olduğunu belirtti. Birinci sınıflarda sınıf mevcudiyetinin 75 olduğunu ifade eden Çelebi, diğer sınıflardaki ortalamanın da 50 olduğunu söyledi.
Müdür Salim Öngül’ün, okulda 6 tane sınıf öğretmeni açığı, 10 tane branş öğretmeni açığı, 6 tane de yönetici açığı olduğunu aktardığını ifade eden Çelebi, “Okul müdürümüz okulda güvenlik sorununun üst düzeyde olduğunu söylüyor. Geçen yıl okula Molotof kokteyli atılmış, öğretmenler darp edilmiş, camları kırılmış. Okulda gece güvenlik görevlisine ihtiyaç var.” dedi.

“Cezaevinden farkı yok”
Duvarları dikenli tellerle çevrili olan okulun dışarıdan bir cezaevini andırdığına dikkat çeken Çelebi, “Hem okul içerisindeki hem de okul bahçesindeki fiziki şartlar çok kötü. Okul bahçesindeki çöp konteynırları çok sağlıksız ve çocuklar için tehlike arz ediyor. Dikenli tellerle kaplanan okul duvarları ile okul cezaevini andırıyor. Garip bir şekilde okul bahçesine araçlar için park yapılmış! Okul içerisindeki merdiven boşlukları yine sağlıksız bir şekilde demir hasırlarla kaplanmış. Bu fiziki şartlar 2012 Türkiye’sine hiç yakışmıyor. Çocuklarımızın bu şartlarda iyi eğitim almalarını beklemek tam anlamıyla hayalcilik olur” şeklinde konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri