Okullarda aktif vatandaşlık eğitimi

Büyükçekmece Belediyesi Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin kutladığı Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın bu yılın teması olarak belirlenen “Aktif Vatandaşlık” kavramını, okulların arasında mekik dokuyarak gençlerimize öğretiyor.
Eğitim okullarda sürüyor
 
Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın teması olarak belirlenen “Aktif Vatandaşlık” kavramını her alanda Büyükçekmeceli vatandaşlara öğretmek için sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri, sadece Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin kutladığı hafta kapsamında, çeşitli alanlarda eğitimler vermeye başladılar. Eğitim programını Büyükçekmece’deki okullardan devam ettiren belediye personeli, bünyesinde kurulan meclisler ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.  
 
Aktif vatandaşlık demokrasiyi güçlendirir
 
Büyükçekmece’nin okullarında öğrenim gören miniklere ve gençlere “Aktif Vatandaşlık” kavramını tanıtmak üzere harekete geçen Dış İlişkiler Müdürlüğü yetkililerinin ilk durağı Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi oldu. Verilen eğitimde gençlerin belediye bünyesinde kurulan gençlik meclislerine katılmasındaki öneme vurgu yapıldı. Öğrencileri, kültürel ve sosyal alanlarda gerçekleştirilen faaliyetlere katılmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Dış İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri, yerel yönetimlere katılımın yüksek olduğu ülkelerdeki demokrasinin gelişmişlik düzeyinin arttığına da dikkat çektiler.
 
Sosyal medyayı kullanacaklar
 
Buradan 19 Mayıs Ortaokulu’na giden yetkililer, minik öğrencilerin de belediyeden beklentilerini dile getirmeleri gerektiğini söylediler. Öğrencilere sosyal medyayı bu anlamda aktif olarak kullanabileceklerini anlatan yetkililer, Mimarsinan belediye hizmet binasında bulunan Çözüm Masasına dilek ve şikayetlerini de yazılı veya telefon yoluyla bildirebileceklerini öğrettiler. Öğrenciler, bu yolla yerel yönetime katılabileceklerini öğrenmelerinin ardından akıllarındaki renkli projelerden bahsettiler. Aktif Vatandaş olmanın şartları hakkında bilgilenen çocuklar ve gençler, “aktif vatandaşlık” t-shirtlerini de giyerek, öğretmenleri ve Dış İlişkiler Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte poz verdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri