Okullarda Karne Sevinci

2012 - 2013 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler karne alarak tatile çıktı. Eğitim öğretim yılının son gününde karnelerini alan öğrenciler büyük heyecan yaşadılar.
Avcılar 50 Yıl Sabancı İnsa Lisesi’nde Eğitim öğretim yılı kapanış programında konuşan okul Müdürü Ali Haydar Takmaz 2013 eğitim öğretim yılının başarılı geçtiğini belirterek, “Bir yılın sonunda şimdi tatile giriyoruz. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Tüm öğrencilerime Üniversite sınavında başarılar diliyorum” dedi. Okul birinci Gamze Çalışkan ise başarısının sırrını anlatan bir konuşma yaparak gelecekle ilgili hedeflerini anlattı.

 ŞİMDİ HASAT ZAMANI

Tören de konuşan Avcılar Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal Avcılar’ da eğitim gören 70 binin üzerindeki öğrenciden binlercesinin teşekkür ve takdir Belgesi almasının büyük başarı olduğunu söyledi. Öğrencilere öğütler Hasat zamanını örneğini anlatarak öğütler veren Hasan Dal hedeflerinizden şaşmayın. Önemli olan bir yıl boyunca ektiğiniz ekinin bir yıl sonra biçtikten sonra elde edeceğiniz üründür. İşte bu örnek sizin hayatınızda çok önemlidir. Ben buna hasat zamanı diyorum. Eskiler iyi biliri. Ürünü hasat’a serdiğinizde herkes gözünü oraya diker. Eğer ürünü korursanız kışın aç kalmazsınız. Yok koruyamazsanız aç kalırsınız. Çünkü bir yıllık emektir. Sizlerde bir yıl boyunca çalışmanızın semeresini şimdi alıyorsunuz. Ama bunu iyi değerlendirin. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alırken inançlıydı. “Ya İstanbul’u alacağım ya da İstanbul beni alacak” dedi. Gazi Mustafa Kemal güzel ülkemizi kurtarırken, “Ya İstiklal Ya ölüm” dedi. Sizlerde kendinize güzel hedefler seçeceksiniz. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi. Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer’de günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.   Eğitim öğretim yılının son günü ile birlikte Türkiye’nin her yerinde milyonlarca öğrenci karne sevincini yaşarken, Avcılar’da yıl boyunca yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri Kaymakam Savaş Tuncer , Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal verdi. Tören sonunda öğrenci korusu tarafından seslendirilen türküler  büyük beğeni topladı. Avcılar Kaymakamı Savaş Turcer ve Belediye Başkan vekili Mehmet Kaya 50. Yıl İnsa Lisesi CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ve Okul Müdürü Ali Haydar Takmaz okul kütüphanesini hizmete açtı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri