Ortaköy yolu köylüyü ikiye böldü

Silivri'nin Ortaköy mahallesinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar geçtiğimiz hafta bir halk toplantısı gerçekleştirmişti. Ortaköy Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Işıklar, meydandaki yolu trafiğe kapatacağını duyurmuştu. Yolun trafiğe kapatar
Ortaköy mahallesi sakinlerinin bir bölümü projeye destek verirken bölge esnafından bazıları da projenin hayata geçirilmesini istemiyor. Yolun trafiğe kapatılmasının esnafı olumsuz etkileyeceğini düşünenler ise çoğunlukta gibi görünüyor.

Bölgenin nabzını tutan gazetemiz Seilivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık Ortaköy Mahallesi sakinleri ile görüşerek görüşlerini aldı. İşte vatandaşların yeni yol düzenlemesi projesi ile ilgili görüşleri...

 Ali Gören

"Ben Ortaköy'ün yerlisiyim. Çarşının içinde eskiden alışveriş dükkanları vardı. Bunlar kaldırıldı Ortaköy'de hayat durdu. Şimdi bu yoluda kapatırsalar buranın yok olması demek bu. Zaten belediye kalktı burada hayat durdu şimdi köyü ortadan kaldırmak için mi proje yapıyorlar. Biraz hareket var onu da bitirmek demek bu yolu kapatmak. Ben Ortaköy'ün yerlisi olarak buna karşıyım."

 Sefer Eren / Kahvehane İşletmecisi

"Bu yol kapanırsa daha iyi olur. Burada yollara çok araba park ediyorlar. Yolu kapatırsalar yol açık olur. Çocuklar bu yoldan okula gidiyorlar. Bu yolu kapatsınlar ama arabaları bırakmak için buraya yakın bir otopark yapmaları lazım. Yani yolu kapatsınlar ama araçlarıda düşünsünler bunun yakınına birde otopark lazım."

 Cahit Güvenç/ Esnaf

"Valla bu yolun kapanması vatandaş için iyi olabilir ama esnaf için kötü olur. Yani işler zaten zayıf iyice biter esnaf. O yüzden bilmiyorum ne olacak. Ben kapanmamasını istiyorum. Kapanırsa iyi olmayacak"

 Münir Özcan/ Kahvehane İşletmecisi

"Kapanması iyi olur. Çocukların bu yoldan daha rahat geçmesi için lazım. Vatandaşlar buradan araçlar yüzünden geçmekte zorlanıyor yani. O yüzden kapansın bence"

 Yalçın Güzdemir / Berber

"Bu yolun kapatılması bizim için zararlı olur. Belediye kapandığından beri burada zaten bizim işlerimiz hiç iyi değilki. Bu yolda trafiğe kapanırsa biz mahfolduk demektir. Kapanmasın bu yol. Esnaf için çok kötü olur"

 

Barış Akgün/ Lokanta İşletmecisi

"Valla biz bu işe olumsuz bakıyoruz. Buraya adam geldiği zaman arabasını park etmeye yer bulamazsa burada durmaz. Çeker gider. Biz Belediye Başkanına da söyledik olmaz diye. Daha güzel olacak diyor. Biz istemiyoruz arkadaş. Burada hepimiz karşıyız bu işe. Olmaz. Başkan güzel olacak diyor burada yaşayan biziz. Bizden iyi mi bilecek. İstemiyoruz. Köy burası arkadaş. İstiklal caddesi değilki burası. Olmaz böyle"

 Bahattin Çorbacıoğlu / Esnaf

"Ben burada 30 yıldır esnafım. Bak burada bu yolu kaparsanız bu köyün işi bitmiş demektir. Önce belediyemiz alındı elimizden. Bak bu yol kapandığı zaman burada kasapa, bakkala gelmeyecek insanlar. Siz bu yolu kapatırsanız bu köyü bitirirsiniz. Benim görüşüm bu yolun kapanmaması. Bu yol açık olmalı. Sadece büyük arabaların bu yola girmemesi lazım. Onu engellesinler ama bu yol kapanmaz."

 Haber: Fatma Sarıbıyık

 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri