Sen kimsin ki açıklama yapıyorsun?

Çok sert konuşan Karakaş Değirmenci'ye "Sen kimsin ki Belediye ile ilgili bir konuda kameraların karşısına geçip yalan yanlış bilgiler veriyorsun" dedi. Işıklar'ı da eleştiren Karakaş, "Başkan Işıklar şeffaflığını da, samimiyetini de, demokratlığını da yi

Sen kimsin ki açıklama yapıyorsun?

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında söz alamadıkları için meclisi terk etmelerini değerlendirdi. Kendilerine söz hakkı verilmemesi üzerine değerlendirmeler yapan Karakaş, CHP Silivri İlçe Başkanının önceki gün basında yer alan açıklamalarına da cevap verdi. Çok sert konuşan Karakaş Değirmenci'ye "Sen kimsin ki Belediye ile ilgili bir konuda kameraların karşısına geçip yalan yanlış bilgiler veriyorsun" dedi. Işıklar'ı da eleştiren Karakaş, "Başkan Işıklar şeffaflığını da, samimiyetini de, demokratlığını da yitirmiştir" sözleri ile yüklendi.

Basın toplantısına AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyelerinin tamamı katıldı.

Bizim kanaatimiz ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde

Karakaş açıklamalarında şunları söyledi. "Basın toplantımızın sebebi malumunuz Silivri’de yaklaşık 15 gündür gündemi meşgul eden temizlik ihalesiyle ilgili yaşanan süreçlerle ilgili idi. Açıkçası söylemek gerekirse bu  kadromuz bizim belediye meclis kadromuz. Özellikle bu kadroyla karşınıza çıkmamızın sebebi de bizim meclis kadromuzunda orada kalmış olduğu durumun gerçekten çok hoş olmadığı noktasında ve bu ihaleyle ilgili mevzularıda ilk günden itibaren değerlendirdiklerimizde hep bu konuyu siyasi platformdan ziyade bunun belediye meclis ortamında konuşarak, bu konuyu burada tartışarak, neyse elimizdeki belgelerin hepsini gerek savcılığa gerekse de bu konuyla ilgili tüm bildiklerimizi kamuoyuna anlatarak ta tartışacağımızı söylemiştik.  Bu arkadaşlarımızla böyle bir karar aldıktan sonra yaklaşık ihale ile ilgili Cuma günü mevzu ortaya çıktıktan 4-5 gün sonra  CHP basın toplantısı yaparak olayı da siyasi malzeme konusuna taşıdıktan sonra da bizde bir basın toplantısı düzenleyerek elimizdeki belgeleri açıkladık ve bu konularla ilgili tereddütleri açıkladık, bu konuyla ilgili de ihaleye fesat karıştırmayla ilgili emarelerin olduğundan dolayı bizlerde kanaat oluştuğundan dolayı da bu belgeleri sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. Ondan sonra hiçbir basın toplantısı yapmadık."

Gelin CHP'de birlikte toplantı yapalım

"Kendisi konuşmasının başında sözlü önergeden bahsetti. Biz destek verecektik ama aynı gündem ile ilgili bizde söz isteyecektik. Başkan bize söz vermedi. Halbuki biz muhalefetiz bunun yeri meclis salonudur. Benim önerim bu işin konuşulma yeri madem meclis salonu değil ve bu olay siyasileşti ben ve ekibim CHP’de de bu toplantıyı yaparız. Halkın önünde CHP’de yapalım bu toplantıyı en çok alkışı da onlar alsınlar. Ama halkı doğru bilgilendirelim."

"Benim dağıttığım gazeteyi ben ödüyorum, onunkini Silivri halkı"

"Ben Silivri halkının parasıyla gazetede bastırmıyorum gazetede dağıttırmıyorum. Kendi partimde yöneticilerimle cebimizden koyduğumuz parayla gazete alıp dağıtıyoruz. Bunu da reklam maksatlı bütün herkes yapıyor. Ama Özcan Işıklar kendi siyasi mesajları için gazete çıkarıyor ve halkın parasıyla gazete bastırıp halkın parasıyla dağıtım yaptırtıyor. Bu konunun da takipçisi olacağız ve gereğini yapacağız."

Tehdit ediliyoruz

"Birileri bizim bu konuda çıkışlarımızdan çok rahatsız. Bu konuda tehditler alıyoruz. Meclise girmeden önce telefon geldi. Meclisi karıştıracakmısınız bu sizin için iyi olmaz diyede tehdit edildik. Biz kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yetimin hakkının korunması konusunda hiç kimseden korkmayız. Bu olay artık hiç hoş yerlere gitmiyor."

Belediye Başkanına sordu..

"Sayın Belediye Başkanına soruyorum. Birinci ihalede 11 katılımcı varken rekabet ortamı varken neden 1 saat kala ihaleyi iptal ettiniz? Hoşunuza gitmeyen gelişmeler mi oldu? Niçin ilk ihalede çok ciddi bir rekabet ortamı olmuşken iptal ederek kamuoyuna bilgi de vermediniz? Alsan firması neden ihaleden çekildi. 1 trilyon geçici teminatı olan parasını bir firma neden yakar? İhalenin ikinci firması neden çekilir? İhalenin asıl komisyonunda yer alan bir personelin rapor alıp ihaleden çekilmesi ve yerine yedek üyenin geçmesinin nedeni nedir? O personelin ihaleden başına bir iş geleceğinden korktuğu doğru mudur? Yedek ihale komisyon üyesinin asıl üye yerine gelmesinin sebepleri nedir?"

İhaleye fesat karıştırıldığı çok açık

"Gözümüzün içine baka baka bunları yapıyorlar. Biz 28 Aralık da basın kanalıyla bazı şeyler söyledik. 29 Aralık günü yani açıklamamızdan bir gün sonra Silivri’deki tüm resmi kurum ve kuruluşlara resmi yazı gönderdiler. Bu aynı zamanda merkez inşaatın yaptığı 3 hizmet merkezi ile ilgili itiraftır. Kurumlara yazı gönderip merkez inşaatın 3 yerde inşaat yaptığını ve bunların kaçak olduğunu belirtip altyapı hizmetlerinden yararlandırılmaması konusunda yazı göndermiştir. Biz bunu açıkladıktan sonra yazı göndermeleri ne kadar samimi olduklarının göstergesidir. Bu, ihalenin merkez inşaata verileceğinin altyapısının hazırlandığının da göstergesidir. Merkez inşaat daha ihale öncesinde burada yerlerini inşa etmiştir. Ortada ihale yokken hem de…"

Onlar Kayseri'den prim yapıyorsa bizde Silivri'den yaparız

"CHP Genel Başkanının AK Partililer ile ilgili en ufak yolsuzluk iddialarının nasıl üzerine gittiğini biliyoruz. Daha ortada hiçbirşey yokken bir iddia ile nasıl adam karaladığı ortada. Buradan nasıl primler elde ettiğini de biliyorsunuz. Son örneği Kayseri olaylarıdır. E CHP politik olarak böyle şeylerden prim yapıyorsa bizde yaparız. CHP Kayseri’den prim kazanacaksa bizde Silivri’den kazanalım."

"Mal beyanlarım ortada, açıklayabilirler"

"Ben 1999 yılından bu yana mal beyanı veriyorum. Silivri Belediyesinde mal beyanlarım var. Ve şuan fiilen Belediye Başkanına bunları açıklama yetkisini ve hakkını veriyorum. Bir şeyi söyleyip ispat edememek müfteriliktir. CHP İlçe Başkanının açıklamaları çirkindir."

Haber: Fatma Sarıbıyık

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri