'Şifre zulümdür'

Taksim'de 'şifreyi bilmeden dokunan yanar 'eylemi

İNSAN Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, Taksim'de, YGS'deki şifre iddialarını protesto için düdük çalıp, "Şifreyi Bilmeden Dokunan Yanar" sloganıyla eylem yaptı.

Taksim Tramvay Durağı’nda, akşam saatlerinde toplanan İHD üyesi bir grup, düdük çalıp, "Sınavsız ve Şifresiz Bir Eğitim İstiyoruz" pankartı açtı. Eylemin ardından yapılan basın açıklamasında, 2011 YGS Sınavı'nda şifreli soru kitapçıklarının dağıtıldığı iddialarının ve şifrelerle sorular çözülebilmesinin meşru bir izahı olmadığını belirtti. Çocukların geleceğe güveninin kalmadığını ileri süren göstericiler, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu yarışa bilgileri ile katılan çocukların karşısına dikilen şike adalet duygusuna ve toplumsal barışa ciddi zararlar vermektedir. Şifreli yolsuzluğun bir tek izahı olabilir. O da "dokunan yanar" denilen kesimin talebelerinin kayrılması ve devletin belli organlarına yerleştirilebilmeleri için her türlü hukuk dışılığın hiç çekinmeden ve devletin en üst makamlarınca korunacak kadar pervasızca uygulamaya konduğu bir aşamaya gelinmiştir. Şifre zulümdür, insan onuruna hakarettir, toplumsal güvensizlik ve kaostur."

Öte yandan, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan Liseli Öğrenci Birliği'ne üye yaklaşık 50 kişilik grup ellerinde taşıdıkları pankartlarla YGS'deki şifre iddialarını protesto için oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, sınavların kaldırılmasını talep ederken, eyleme öğrencilerin veli ve öğretmenleri destek verdi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri