ŞİŞEYE YUMURTA SOKTULAR!

Şişeye yumurta sokma, maya canlanıyor, su dökülmüyor, dans eden üzümler, köpüren canavar, lahana kokteyli, yangın söndürücü, oksijeni kullanmak , kova çevirme. Bütün bunlar proje şenliğinde sergilendi.

 

Özel Gökcan Okulları ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir proje şenliği düzenledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen şenlikte öğrenciler bir birinden ilginç projeler ve buluşlar sundular.

 

Atatürk’ün bilime verdiği önemden yola çıkarak düzenlenen proje şenliğine veliler de ilgi gösterdi. 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri bu proje şenliğinde yıl boyu yaptıkları projeleri sergilediler. Şenlik kapsamında sunulan ilginç projelerin yanı sıra 6. Sınıf öğrencilerinden oluşturulan deney ekibi de ilginç deneylerini uygulamalı olarak gösterdi.

 

Bu deneyler arasında; yanardağ deneyi, şişeye yumurta sokma, maya canlanıyor, su dökülmüyor, dans eden üzümler, köpüren canavar, lahana kokteyli, yangın söndürücü, oksijeni kullanmak ve kova çevirme gibi çalışmalar velilerin çok ilgisini çekti ve takdirini topladı.

Uzaktan kumandalı sehpa, kapı giriş sistemi, otomatik lamba, sis makinesi, laptop soğutucu, basınca zil çalan paspas, para sayan kumbara, pilmatik, asansör modelleri, titrek el oyunu, masaj yapan çanta, karıştırıcı, cep soğutucu, temizlik robotu, led pano tasarımı, uv sıvılı neon lamba ve gaz maskesi en beğenilen çalışmalardan sadece bazılarıydı.

 

Ayrıca şenlikte Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin temel fizik-kimya-biyoloji konularını anlayabilmeleri için tasarlanmış Green Science deney setlerinden ; patates pili, hava gözlem istasyonu, elektro süpürge, rüzgar jeneratörü, resim çizen robot, güneş enerjisiyle çalışan araba gibi değişik çalışmalar da vardı. Atık malzemelerden yapılan geri dönüşüm projeleri ise sergiyi gezenlere bunu bizler de yapabiliriz dedirtti. Büyükçekmecemizin güzide okullarından olan ve kayıt döneminde yoğun ilgiyle karşılaşan Özel Gökcan Okulları bu proje şenliği ile de bir kez daha farkını ortaya koymuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri