“Son Durak Kitap”

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Beylikdüzü İlçesi Çağdaş Yaşam Derneği, N. Kamuran Emiroğlu İlköğretim Okulu Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri ve rehber öğretmeni güzel bir çalışmayı hayata geçirdiler.

“Son Durak Kitap” adıyla yola çıkan öğrenciler Beylikdüzü-Taksim hattında sefer yapan otobüse binerek tüm yolculara kitap hediye ettiler. Yolcuları Taksim’e kadar kitap okumaya teşvik eden ve bunu başaran öğrenciler geleceğin aydınlık yarınlarına umut olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Yolcuların arasında giyinmiş oldukları tişörtlerle fark edilen ve şaşkın bakışlarla izlenen öğrenciler, otobüste bulunan tüm yolculara nezaket kuralları içerisinde hediyelerini uzatırken bir yandan da projeleri hakkında bilgi verdiler. Hediye verenin yüzündeki samimiyet bir anda hediye alanın tebessüm eden çehresiyle sanki daha da kuvvetlendi. Taksim istikametinde seyreden otobüs bu etkinlikle farklı bir havaya büründü. Sanki bu otobüs geleceğin aydın ve okuyan Türkiye’sinin rotasında ilerliyordu.

Bu güzel etkinliğin yapıldığı otobüs yola çıkarken otuz kadar öğrenci de Beylikdüzü İETT hareket amirliğinin önünde kitap okuma etkinliği düzenleyerek arkadaşlarının kitap okuma ve okutma sevdalarına destek verdiler.

“Hayata yeni umutlar olmalıyız.” Sloganıyla yola çıkan ve umudumuz olan bu çocuklar önemli bir projeye imza attılar.  Bu örnek projelerin devam etmesini arzu eden yurttaşlar emeği geçenler ise teşekkür ettiler. 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri